رئیس بخش خاك و آب مركز تحقیقات جهاد كشاورزی و منابع طبیعی
استان زنجان، در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران زنجان با بیان اینكه
هدایت روزنهای و فتوسنتز زیتون با افزایش شوری خاك تحت تاثیر قرار می
گیرد، گفت: شوری بالا وزن میوه را كاهش و میزان رطوبت میوه را افزایش داده و
در نهایت مقدار روغن آن كاهش می یابد.
طاهری میزان پژمردگی ورتیسیلیومی و بیماری ها را در خاك های
شور زیاد دانست و افزود: این تاثیرات بستگی به طول مدت قرار گرفتن در معرض
شوری و ارقام كشت شده دارد و تحمل ارقام مختلف زیتون به شوری متفاوت است.
وی یادآورشد: كاهش رشد و عملكرد گیاه در شرایط شور در اثر
كوتاه شدن عمر برگ ها بیشتر به وجود می آید و در نهایت كل عملكرد گیاه
زیتون در اثر مصرف آب شور كاسته می شود.
رئیس بخش خاك و آب مركز تحقیقات جهاد كشاورزی و منابع طبیعی
استان زنجان، زیتون را گیاهی سازگار با خاك های مختلف دانست و ادامه
داد:این گیاه، در مقایسه با بسیاری از درختان میوه تحمل بیشتری نسبت به
میزان بالای نمك موجود در خاك و نیز خاكهای با درجه حاصلخیزی كم دارد./ب