به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از قم، کتاب «اندیشهشناسی محدثان حله» دارای هشت فصل بوده که نگاهی کوتاه به اوضاع فرهنگی اجتماعی حله و تحولات سیاسی آن، اندیشههای پیروان حلی مکتب بغداد، اندیشههای حدیث گرا، اندیشههای فقه محور، جریانهای حدیثی در مکتب حله، مکتب حدیثی حله و ارتباط آن با اهل سنت و مکتب حدیثی حله از نگاه دانشوران از جمله فصلهای این کتاب است.
این کتاب به آشنایی با حوزههای حدیثی و روششناسی محدثان پرداخته و آن را با موضوعات جذاب در دهههای اخیر معرفی کرده است.
در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است: شاید کمتر فرد آشنا به مباحث حدیثی باشد که تاکنون نام برخی از بزرگان مکتب حله، همچون علامه حلی، ابن داوود حلی، محقق حلی و ... را نشنیده باشد و سخنی از آنان یا درباره ایشان نخوانده باشد. شمار فراوان دانشوران حلی و نیز حجم فراوان نگاشتههای فقهی حدیثی به جا مانده از آنان، بررسی این مکتب حدیثی را ضروری میکند.
در فصل جریان حدیث در مکتب حله آمده است: پس از آشنایی با اندیشههای برجسته حله در این فصل تلاش شده تا از زاویه جریانشناسی به این مکتب بنگریم و این نکته را بررسی کنیم که عالمان این مکتب را در چند دسته و جریان میتوان جای داد و اندیشههای کلی هر جریان کدام است و هر یک در چه حوزههایی فعالیت نگارشی بیشتری داشتهاند و سرانجام آنکه هر یک از این جریانها با یکدیگر چه تعاملاتی داشته و بر اندیشه حدیثپژوهان پس از خود چه اثری گذاشتهاند.
در ادامه این بخش خاطرنشان شده است: در یک نگاه کلی سه گونه اندیشه یا جریان حدیثی را میتوان در بین دانشوران حلی جریان پیرو مکتب بغداد، جریان حدیثمحور و جریان حدیثی فقه محور شناسایی کرد./س