دبیر علمی همایش بین‌المللی داوری از برگزاری این همایش با تأکید بر آموزه‌های دیوان داوری دعاوی ایران و ایالات متحده، با رویکرد داوری اختلافات تجاری و سرمایه‌گذاری بین‌المللی چالش‌های قانونی و اجرایی خبر داد.

مصطفی فضائلی،دبیر علمی همایش بین‌المللی داوری امروز در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: پیرو پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و خروج اشخاص حقوقی و حقیقی آمریکایی از ایران و بروز اختلافات ناشی از قرارداد‌ها و پروژه‌های سرمایه‌گذاری ایالات متحده آمریکا و متعاقب تسخیر سفارت (لانه جاسوسی) آمریکا در ایران، به فرمان امام (ره) و با میانجی‌گری الجزائر مذاکرات میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده انجام گرفت و برای حل‌وفصل اختلافات در خصوص تأسیس یک دیوان داوری مرضی‌الطرفین توافق شد.

وی افزود: این دیوان از سال ۱۳۶۱ تأسیس شد و در شهر لاهه هلند مستقر شد و اکنون بیش از ۴۲ سال است که به فعالیت مشغول است، جمعاً ۳ هزار و ۹۶۳ پرونده در دیوان ثبت شده است که به شمار زیادی از اینها رسیدگی شده است و تعدادی نیز باقی‌مانده است. این دیوان که طولانی‌ترین دیوان داوری در طول تاریخ داوری‌های بین‌المللی است منشأ تأثیرات زیادی بر روند توسعه و تحول حقوق بین‌الملل عموماً و بر داوری و حقوق تجاری و سرمایه‌گذاری بین‌المللی داشته است.

دبیر علمی همایش بین‌المللی داوری با تأکید بر آموزه‌های دیوان داوری دعاوی ایران و ایالات متحده، بیان کرد: زمینه‌سازی برای انتقال آموزه‌های این دیوان و نیز تجزیه‌وتحلیل رویه‌های آن در نظام حقوقی کشور و برنامه‌های آموزشی دانشکده‌های حقوق امری مهم و ضروری است. برگزاری نشست‌ها، کارگاه‌های آموزشی و همایش‌های علمی در این راستا می‌تواند مفید واقع شود.

وی با بیان اینکه همایش بین‌المللی داوری با تأکید بر آموزه‌های دیوان داوری دعاوی ایران و ایالات متحده در راستای هدف ذکر شده، از حدود دوساله پیش برنامه‌ریزی‌شده است، ادامه داد: در این همایش به طور مشترک توسط دانشگاه قم و مرکز امور حقوقی بین‌المللی ریاست‌جمهوری برگزار می‌شود و البته از حمایت دانشگاه‌های مهم کشور و برخی نهاد‌های ذی‌ربط دیگر نیز استفاده خواهیم کرد.

فضائلی تصریح کرد: شمار قابل‌توجهی از اساتید برجسته، داوران بین‌المللی و پژوهشگران حوزه‌های مختلف حقوقی به ارائه مقالات ارزشمند و سخنرانی‌های علمی خواهند پرداخت، این همایش طی روز‌های ۲۸ و ۲۹ آبان جاری در دانشگاه تهران و دانشگاه قم برگزار می‌شود. از بیش از یک¬صد مقاله رسیده به همایش بیش از ۲۰ مقاله به‌صورت شفاهی در قالب شش نشست ارائه می‌شود و در پایان هر نشست مباحث جمع‌بندی می¬شود. بعد از همایش مقالات پذیرفته شده در مجموعه مقالات همایش با نمایه ISC منتشر خواهد شد و برخی مقالات برگزیده نیز در مجلات علمی‌پژوهشی انتشار خواهند یافت.

دبیر علمی همایش بین‌المللی داوری با تأکید بر آموزه‌های دیوان داوری دعاوی ایران و ایالات متحده، در پایان بیان کرد: ضمن تشکر از همه نهاد‌های همکار و پشتیبان و همه عوامل کمک‌کننده در انجام این مهم، امیدواریم به لطفاً الهی و عنایات حضرت ولی‌عصر (عج) و مراحم حضرت کریمه اهل‌بیت فاطمه معصومه (س)، شاهد رویداد علمی فاخر و پرباری باشیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار