مصرف بیش از حد مواد غذایی مانند سبوس، کالباس، گوشت فرآوری شده حاوی نیترات و بادام زمینی موجب بروز گواتر می شوند.

دکتر ناصر محمدپور متخصص داخلی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه مصرف بی رویه مواد غذایی مانند کلم، چغندر، انواع غلات، خردل، مغزهای خام بادام زمینی و گوشت فرآوری شده با کاهش جذب ید در بدن موجب بروز اختلالات غددی و بروز بیماری گواتر می شوند.
وی با بیان اینکه گواتر به بزرگ شدن بیش از حد غده تیروئید اطلاق می شود، اظهار داشت: مصرف این گروه مواد غذایی به صورت پخته، مفید و مانع جذب ید در بدن نمی شود.
این متخصص خاطر نشان کرد: نان جو، نان سفید گندم، برخی پنیرها، سیب زمینی و ماء الشعیر حاوی ید هستند.
شایان ذکر است، (10-3) خرداد هفته جهانی تیروئید نامگذاری شده است.
استعمال سیگار و دخانیات نیز موجب کمبود ماده معدنی ید در بدن می شود./عط
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.