به گزارش
سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ اکرم پایدار،کارشناس آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: یکی دیگر از مزایای رادیکال های آزاد موجود در میوه ها، ضدسرطان بودن آن ها است که این خاصیت در انواعی که دارای رنگ نارنجی تیره و قرمز هستند، قوی تر است.
اکرم پایدار ادامه داد: در بین سبزیجات نیز آن هایی که برگ های پهن تیره دارند، مانند کاهو و اسفناج، حاوی آنتی اکسیدان بالاتری بوده و توانایی بیشتری برای دفع سموم بدن دارند.
وی در رابطه با خاصیت گیاهان معطر اضافه کرد: از گذشته تاکنون، گیاهان معطری مانند زیره، رازیانه، ترخون، نعناع و بادرنجبویه در برنامه غذایی ایرانیان جایگاه ویژه ای داشته اند که آگاهی از خاصیت خنثی کنندگی سموم آن ها سبب توجه جدی تر به گنجاندن این گیاهان در رژیم غذایی می شود.
این کارشناس آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اضافه کرد: عامل قرمز رنگ گوجه فرنگی به نام "لیکوپن" نیز نوعی آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود که علاوه بر دارا بودن خواص ضد سرطانی، دریافت مقادیر مناسبی از این ماده در از بین بردن سموم حاصل از تغذیه نامناسب موثر است./ح