به گزارش
گروه استانهاي باشگاه خبرنگاران ، رئيس مركز تحقيقات جهاد كشاورزي و منابع طبيعي استان اصفهان امروز گفت: در توليد بذر هيبريد ، ويژگي هاي مثبت و مطلوب رقمهاي مختلف پياز با گياهان گرده دهنده و گيرنده مخلوط شده تا مقاومت آن در برابر شوري ، كم آبي ، آفات بيماريها و عملكرد توليد آن سنجيده شود.
آقاي خان احمدي افزود: براي توليد و تكثير بذر هيبريد پياز كه از 10 سال پيش تحقيقات آن شروع شده ، از ذخاير ژنتيكي كشور همچون رقمهاي بومي درچه اصفهان ، سفيد كاشان و قرمز آذرشاه استفاده شده است.
وي گفت: افزايش20 درصدي عملكرد توليد ، مقاومت بالا به شوري وكم آبي ، توليد پياز قرمز در شرايط نامساعد جوي و مقاومت در برابر آفات و بيماريها و امكان كشت پاييزه و زودرسي از ديگر ويژگيهاي توليد بذر هيبريد پياز است.
وي توليد پياز قرمز را ديررس دانست و افزود : با هيبريد كردن مي توانيم توليد اين محصول را زودرس كنيم.
آقاي خان احمدي گفت: بذر هيبريد پياز در زمينهاي كشاورزي كبوترآباد اصفهان زيركشت شد و هم اكنون در حال برداشت آن هستيم.
بذر هيبريد پيش از اين ، از كشورهايي همچون ژاپن ، هلند ، اسپانيا و آمريكا وارد مي شد./ج2