این روز‌ها خراسان جنوبی معطر به رایحه گل‌های نرگس است و تولیدکنندگان این گل مشغول برداشت دسترنج خود هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا رضایی - پاییز هزار رنگ هر سال رایحه خوش گل‌های نرگس را در کویر می‌پیچد؛ این روز‌ها خراسان جنوبی معطر به عطر گل‌های زیبای نرگس است.

بهار نرگس از اواخر آبان تا نیمه دی است و گاهی هم اگر هوا همراهی کند تا نیمه اسفند این گل مهمان نرگس زار‌های کویر است.

خراسان جنوبی در تولید گل نرگس رتبه پنجم را در کشور به خود اختصاص داده و شهرستان خوسف که در جای جای خود دشت‌هایی از این گل را دارد، در استان در جایگاه نخست ایستاده است.

نرگس خوسف به واسطه ماندگاری و عطر در بین ۱۷ استان نرگس خیز کشور بی نظیر است و هیچ نرگسی، عطر و ماندگاری نرگس خوسف را ندارد.

تولیدکنندگان گل نرگس مشغول کارند

به یکی از روستا‌های شهرستان خوسف رفتیم، روستای آریش؛ عطر گل‌های نرگس به خوبی احساس می‌شد و تولیدکنندگان گل نرگس هم حسابی مشغول بودند.

یکی از نرگس کاران می‌گوید: هر شاخه بیش از ۱۲ گل دارد.

گل نرگس

او ادامه می‌دهد: قیمت هر شاخه برای ما حدود ۷ هزار تومان است.

این تولیدکننده گل نرگس عنوان می‌کند: بعد از چیدن، گل‌ها را در بسته‌های ۵۰ تایی بسته بندی و برای ارسال به استان‌های مجاور و شهر‌های مشهد، تهران و زاهدان آماده می‌کنیم.

افزایش ۳۸ درصدی تولید گل نرگس

اکبری سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: پارسال ۱۳ میلیون شاخه گل نرگس در استان تولید شده و امسال پیش‌بینی می‌شود در استان ۱۸ میلیون شاخه گل نرگس تولید شود که نسبت به پارسال ۳۸ درصد افزایش دارد.

او افزود: سطح زیرکشت گل نرگس استان ۴۰.۲ هکتار است که از این مقدار ۲۵ هکتار در خوسف، ۱۴.۵ هکتار در طبس و ۰.۷ هکتار در شهرستان سربیشه است؛ در مجموع در هر مترمربع به طور میانگین ۵۰ شاخه گل نرگس برداشت می‌شود.

نرگس‌های چشم نواز

اکبری عنوان کرد: بیشتر تلاش می‌شود که گل نرگس به استان‌های همجوار ارسال شود چرا که در زمینه فروش گل نرگس، بسته‌بندی، نگهداری، ماندگاری و ارسال مهم است و هرچه مسافت نزدیک‌تر باشد، گل بهتری به دست مشتری می‌رسد.

احداث کلکسیون الگویی از ارقام خارجی و داخلی

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی رتبه پنجم تولید گل نرگس کشور را دارد و خوسف هم در استان رتبه نخست را به خود اختصاص داده است، گفت: همچنین در شهرستان خوسف یک کلکسیون الگویی از ارقام خارجی و داخلی به مساحت نیم هکتار احداث شده است.


بیشتر بخوانید


او اظهار کرد: شرایط اقلیمی خراسان جنوبی، آب، هوا، تغذیه و کود‌های حیوانی باعث شده کیفیت گل نرگس تولیدی بهتر باشد که مزیتی برای استان است. از طرفی شرایط آب و هوایی گرم و خشک استان میزان بهره‌وری و تولید را نسبت به سایر استان‌هایی که گل نرگس دارند، کاهش می‌دهد.

اکبری با بیان اینکه برداشت گل نرگس در خراسان جنوبی از اواخر آبان آغاز شد و در صورتی که شرایط جوی استان مساعد باشد تا نیمه اسفند ادامه دارد، تصریح کرد: اشتغالزایی گل نرگس بالاست در حالی که مصرف آب آن کم بوده؛ در نتیجه باید همه دست به دست هم دهیم تا میزان عملکرد و برداشت گل در منطقه افزایش یابد.

نرگس در فرآوری و انتقال مشکل دارد

شایسته مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: به ترتیب بیشترین گل نرگس در شهرستان‌های خوسف، طبس و سربیشه کشت می‌شود.

او افزود: این محصول علاوه بر مصرف در داخل استان به استان‌های تهران، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و یزد ارسال می‌شود.

نرگس‌های چشم نواز

شایسته با بیان اینکه ۷۵۰ بهره بردار در این حوزه فعالند، عنوان کرد: نبود امکانات فرآوری در استان و عدم وجود وسایل نقلیه دارای سردخانه برای انتقال گل به سایر شهرستان‌ها از جمله عمده‌ترین مشکلات نرگس کاران است.

حمایت از نرگس کاران با خرید توافقی

اکبری مدیرعامل شرکت تعاونی تولید روستایی سبز آفرینان خوسف گفت: خرید توافقی گل نرگس از کشاورزان و نرگس کاران این شهرستان آغاز شده و تاکنون حدود ۱۵ هزار شاخه گل نرگس تحویل مرکز خرید این تعاونی شده است.

او با بیان اینکه مرکز تحویل در بخش مرکزی خوسف در روز‌های شنبه، دوشنبه و چهارشنبه از ساعت ۸ تا ۱۰ صبح آماده دریافت گل‌های نرگس کشاورزان است افزود: امسال افزایش قیمت سه برابری را در گل نرگس داشته‌ایم به طوری که پارسال هر شاخه حدوداً ۴ هزار تومان و امسال تا ۱۰ هزار تومان از کشاورزان خریداری شده است.

اکبری اظهار کرد: بازاریابی‌هایی علاوه بر خراسان جنوبی در استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و کرمان انجام شده تا گل‌های نرگس در این استان‌ها نیز توزیع شود.

میزبانی کویر از نرگس‌های چشم نواز

مدیرعامل شرکت تعاونی تولید روستایی سبز آفرینان خوسف با بیان اینکه با ورود این شرکت تعاونی به خرید توافقی گل نرگس، شاهد افزایش رغبت کشاورزان به کاشت گل نرگس و افزایش سطح زیر کشت بوده‌ایم اظهار کرد: کشاورزان پس از تحویل گل نرگس رسید دریافت می‌کنند و مطالبات آنها پس از پایان برداشت گل در اسفند به حساب آنها به طور یکجا واریز می‌شود.

او با اشاره به اینکه امسال برای اولین بار مکان‌هایی در بیرجند برای عرضه مستقیم گل ایجاد شده است عنوان کرد: این مکان‌ها با همکاری معاونت خدمات شهری شهرداری بیرجند، مرکز فوریت‌های خدمات اجتماعی شهرداری و مجتمع توانبخشی حضرت علی اکبر (ع) برپا شده و بخشی از عواید فروش نیز به حساب مرکز فوریت‌های خدمات اجتماعی و مجتمع حضرت علی اکبر (ع) اختصاص می‌یابد.

اکبری با تأکید بر اینکه باید از نرگس کاران حمایت شود تصریح کرد: در این زمینه از مدیران دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی می‌خواهیم خرید گل برای مراسم‌های تجلیل خود را از این شرکت تعاونی انجام دهند تا از کشاورزان حمایت شود، زیرا اکنون دست دلال‌ها از محصول کشاورزان کوتاه شده است.

گل نرگس، جاذبه خوش رایحه کویر

رایحه نرگس‌های کویر در کشور نمونه است و خطه خاوران در این زمینه سرآمد است؛ هر چند خراسان جنوبی جایگاه پنجم کشور در تولید این گل زیبا را داراست، اما رایحه گل‌های این دیار بی نظیر است.

گل نرگس

شهرستان خوسف که رتبه نخست تولید گل نرگس در خراسان جنوبی را به خود اختصاص داده، این روز‌ها معطر به عطر این گل خوش رایحه است.

مسئولین از افزایش ۳۸ درصدی تولید گل نرگس در استان خبر می‌دهند و پیش بینی شده است امسال ۱۸ میلیون شاخه گل نرگس از نرگس زار‌های استان برداشت شود.

در صورت مناسب بودن شرایط جوی، برداشت این گل زیبا تا نیمه اسفند در این خطه از کویر ادامه دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.