به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، محمدی زاده در جمع خبرنگاران با اشاره به حضور بیش از یکصد کشور در رده رییس جمهور و نخست وزیر در اجلاس ریو +20 گفت: این رویداد بعد از اجلاس سازمان ملل بیشترین نظر را به خود جلب کرد.
وی افزود: مشارکت فعال حدود 19 دستگاه اجرایی از جمله وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت معدن تجارت، سازمان هواشناسی در این کارگروه تخصصی و مباحث کارشناسی منجر به نهایی شدن سند ریو +20 شد.
وی ادامه داد: 15 سازمان مردم نهاد ایرانی در اجلاس ریو +20 حضور داشتند. سندریو +20 در قالب 283 بند و به صورت یک منشور جامع و کامل ارائه شده است و در واقع منشور توسعه است.
وی با اشاره به اینکه در سند جدید مباحثی نظیر حقوق بشر، خانواده و تربیت خانواده و زنان نیز توجه ویژه ای شده است، تصریح کرد: مسائل اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی را از لایه های توسعه پایدار است که در سند اجلاس ریو +20 به تمام لایه های توسعه پایدار توجه شده است.
محمدی زاده گفت: موضوعی که به لحاظ اعتقادی، ارزشی و سیاست های کلان کشور ایران مغایر باشد در این سند مصوب نشده است.
وی با بیان اینکه تمایلات کشورهای غربی برای لغو سوبسیدها و ا قتصاد سبز بعنوان مکمل توسعه پایدار و نه جانشین آن در دستور کار کشورها قرار گرفت.
*آمریکا چند برابر آفریقا آلایندگی ایجاد می کند
محمدی زاده با اشاره به اینکه کشورهای غربی به دنبال نادیده گرفتن آلودگی های تولید شده در سالهای گذشته بودند، افزود: در سند اجلاس ریو +20 مصوب شد کشورها و میزانی که آلودگی ایجاد کنند و یا در تخریب محیط زیست سهم دارند باید در رفع آن نیز مسئولیت داشته باشند.
وی ادامه داد: اراده در ریو +20 نشان داد همگرایی خوبی برای تحقق منویات توسعه هست و کشورها لاجرم باید به سمت توسعه بروند و اتفاقاً رشد توسعه در ایران بیش از متوسط رشد در سرانه دنیاست و این توسعه باید پایدار و متوازن باشد.
*کنوانسیونهای محیط زیست برای ظرفیت سازی اهداف ریو +20 هم راستا شوند