به گزارش
خبرنگارباشگاه خبرنگاران خوزستان ، محمد قاسمینژاد اظهار داشت: سطح کشت پروژه خشکه کاری برنج در سال زراعی گذشته هزار و 500 هکتار بوده است.
وی به مزایای این پروژه اشاره کرد و افزود: کاهش هزینههای کاشت تا 40 درصد به دلیل حذف عملیات، کاهش مصرف بذر حدود 50 درصد، کاهش مصرف آب حدود 30 درصد، کشت سبز یکنواخت به دلیل عمق مناسب کشت توسط خطی کاریها و کاهش مدت زمان مورد نیاز برای اجرای عملیات کاشت از جمله مزایای طرح خشکه کاری برنج است.
قاسمینژاد با بیان اینکه همه ساله حدود 50 تا 60 هزار هکتار از اراضی استان به زیر کشت محصول برنج میرود، تصریح کرد: از این مقدار 80 درصد به صورت مستقیم در مناطق مرکزی، غرب و جنوب استان و 20 درصد به صورت نشایی در مناطق شمال شرق استان کشت میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ادامه داد: بیشترین سطح زیر کشت به شهرستانهای شوشتر و اهواز هر کدام با 12 هزار هکتار و شوش با 9 هزار هکتار اختصاص دارد.
وی به ارقام برنج کشت شده در استان اشاره کرد و گفت: چمپا، عنبر بو، عنبر نجفی و پر محصول شامل دانیال، شفق، کادوس، پویا و آمل سه است.
قاسمینژاد اضافه کرد: پیش بینی میشود در سال جاری 60 هزار هکتار از اراضی کشاورزی به زیر کشت برنج برود که با توجه به خشکسالیهای چند ساله اخیر و ممنوعیت کشت به دلیل عدم وجود آب در حوزه کرخه و محدودیت آب در حوزه دز، احتمال دارد حدود 10 هزار هکتار از سطح پیشبینی شده کم شود که در این صورت در مقایسه با سال گذشته که 58 هزار و 25 هکتار بود، حدود 18 درصد کاهش خواهیم داشت.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان به پروژههای طرح افزایش تولید برنج استان در سال جاری اشاره کرد و گفت: استفاده از خدمات 55 نفر مهندسی، تعویض بذر به میزان پنج هزار هکتار با استفاده از ارقام جدید پر محصول مانند پویا، شهید کشوری و کوهسار، استفاده از کلات روی به میزان دو هزار و 700 هکتار، مدیریت حاصلخیزی خاک در سطح پنج هزار هکتار، مدیریت تناوب زراعی به میزان سه هزار هکتار و روش آبیاری تناوبی در سطح پنج هزار هکتار از جمله پروژههای طرح افزایش تولید محصول برنج است./س