به گزارش گروه
علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از روزنامه لوفيگارو ، داروهاي ضد چاقي به خصوص در فرانسه پس از پرونده داروي مدياتور شهرت خوبي ندارند. در سال هزار و نهصد و نود و نه کليه داروهاي ضد چاقي پس از کشف عوارض جانبي شديد آنها از بازارهاي جهاني جمع آوري شدند.
مسئولان بهداشتي در سال دو هزار به داروي جديدي به شرط تجويز بسيار محدود آن مجوز توليد دادند.
اداره غذا و داروي آمريکا براي اولين بار پس از زماني طولاني در روز بيست و پنجم ژوئن به داروي جديد ضد چاقي لورکازرين (با نام تجاري بل ويک) ساخت شرکت داروسازي آرِنا مجوز توليد داد.
تصميم اداره غذا و داروي آمريکا بر توصيه کميته کارشناسان مستقل هوادار فروش اين دارو صحه گذاشت.
همين کميته در سال دو هزار و ده درباره فروش داروي ضد چاقي بعلت نگراني از بروز سرطان سينه هشدار داده بود.
داروي «بل ويک» با تاثير گذاشتن بر گيرنده هاي سروتونين در مغز اشتها را تنظيم مي کند. سروتونين يک پيغامگير شيميايي سيستم اعصاب مرکزي است که تنظيم عملکردهاي رواني متعددي از جمله اشتها را به عهده دارد.
مشکل داروهاي ضد چاقي که از بازار جمع آوري شدند اين بود که روي اين گيرنده هاي سروتونين تاثير مي گذاشتند.
به گفته يکي از پژوهشگران فرانسوي ، اين دارو روي زيرگروههاي گيرنده هاي سروتونين اثر مي گذارد.
با اين حال برخي متخصصان عوارض قلبي اين دارو را رد نمي کنند.
يکي ديگر از مسائل مورد بحث درباره داروي جديد ضد چاقي ميزان تاثير آن است. اين دارو در مقايسه با دارونماها تاثير قابل توجهي نداشته است.
مطالعه روي هشت هزار بيماري که به مدت يک سال از اين دارو استفاده کردند نشان داد ميزان کاهش وزن در آنها سه تا سه و هفت دهم درصد بوده است.
از سوي ديگر داروي جديد ضد چاقي مختص بزرگسالان بسيار چاق با شاخص توده بدني سي يا بالاتر است يا افرادي که شاخص توده بدني شان بيست و هفت است اما از پرفشاري خون ، ديابت و کلسترول بالا رنج مي برند.
بنا بر اعلام مسئولان بهداشتي آمريکا ، بيش از يک سوم بزرگسالان در آمريکا چاق اند.
مسئول مرکز ارزيابي دارو در اداره غذا و داروي آمريکا گفت : چاقي سلامت بيماران را تهديد مي کند و معضل بزرگ بهداشت عمومي است.