بزرگترین گورستان باستانی با قدمت بیش از سه هزار و 500 سال در یاسوج مركز كهگیلویه وبویراحمد كشف شد.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران یاسوج ، به نقل از روابط عمومی اداره كل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری كهگیلویه وبویراحمد ، این گورستان در منطقه كوهپایه ای بنام 'تاج امیر' در حاشیه شهر یاسوج واقع شده كه قدمتی 3 هزار و 500 ساله دارد.
كاوش های باستان شناسی در این محوطه تاریخی افق تازه تری از تاریخچه و تمدن حكومت قدرتمند ایلامی در ایران باستان دارد.
رئیس گروه باستان شناسی محوطه تاریخی تاج امیر، وسعت این محوطه تاریخی را بیش از 60 هزار متر مربع تخمین زد و گفت: كاوش از سه هكتار از این عرصه آغاز و تاكنون حدود 25 گور باز شده است.
دكتر محمد رجبی افزود: در این گورها علاوه بر استخوان های انسان های مدفون شده اشیاء سنگی و مفرغی و سفالی با قدمتی چند هزار ساله شامل گوشواره، خنجر، سرنیزه، سكه، كوزه های سفالی ، گوشواره و حلقه های فلزی كشف شده كه برای مرمت و حفاظت بیشتر به گنجینه میراث فرهنگی یاسوج انتقال داده شده اند.
به گفته این باستانش گور باستانی 'تاج امیر' تنها گورستانی با این قدمت و وسعت است كه درمنطقه شهری كشف شده و دسترسی به آن برای گردشگران و باستانشناسان راحت است.
گورستان تاریخی تاج امیر در ضلع شرقی محوطه دانشكده علوم پزشكی واقع شده و در نتیجه خاكبرداری و ساخت و ساز در این محوطه حدود 8 هزار متر از آن تخریب شده است.
یكی دیگر از كارشناسان میراث فرهنگی كهگیلویه وبویراحمد نیز در این زمینه گفت: تاكنون 70 قبر بر اثر خاكبرداری غیر مجاز به طور كلی تخریب و اشیاء آن ناپدید شده و این در حالی است كه روند تخریب همچنان ادامه دارد.
رحمانی افزود: كشف گورستان باستانی 3 هزار و 500 ساله اگر چه در داخل طرح توسعه دانشگاه علوم پزشكی واقع شده اما این همجواری می تواند فرصت مناسبی برای این مركز علمی قلمداد شود تا در آینده به عنوان یك منبع تحقیقاتی برای دانشجویان این دانشگاه و حتی سایر مراكز علمی و دانشگاهی استان مورد استفاده قرار گیرد. /س
برچسب ها: کشف ، گورستان ، قدمت ، محوطه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.