به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ عباس دهقان منشادی،کارشناس پرستاری زخم پای مرکز تحقیقات دیابت یزد ضمن اشاره به توصیه های بهداشتی جهت مراقبت از پای دیابتی تصریح کرد: دیابتی بر شستشوی مرتب با آب ولرم و صابون مبادرت ورزند.
عباس دهقان منشادی توصیه کرد: مبتلایان به دیابت بعد از شستشوی پاهایشان، مخصوصا بین انگشتان را کاملا خشک کنند.
وی با تاکید بر این مطلب که دمای آب قبل از شستشو کنترل شود، گفت: این افراد از قرار دادن پا در آب نمک و حنا کردن پا جدا خودداری کنند.
دهقان منشادی با تاکید بر نرم و لطیف نگهداشتن پا در مبتلایان به دیابت اظهارداشت: برای این کار می توان از لوسیون و مواد چرب کننده معمول استفاده کرد.
وی هشدار داد: گاه یک ترکیدگی کوچک پاشنه مشکلات جدی پا و قطع عضو را باعث می شود.
دهقان منشادی در خصوص کوتاه کردن ناخنها در افراد دیابتی گفت: این افراد سعی کنند ناخن ها را صاف کوتاه کنید و مد نظر داشته باشند بعد از استحمام و یا در زمان مرطوب بودن پا این کار را انجام دهند.
وی خطاب به دیابتی ها توصیه کرد: گوشه های ناخن را با ناخنگیر کوتاه نکنید.
وی همچنین تاکید کرد: مبتلایان به دیابت اگر توانایی ندارند این کار مهم را به دیگران محول کنند.
این کارشناس زخم پای دیابتی در خصوص انتخاب کفش در دیابتی ها تصریح کرد: کفش چرم کامل باشد و همچنین پنجه پهنی داشته باشد.
کارشناس پرستاری زخم پای مرکز تحقیقات دیابت یزد داشتن پاشنه مناسب، روبسته و بند دار بودن و سایز مناسب را از دیگر ویژگی های مهم در انتخاب کفش در این افراد برشمرد و افزود: این افراد سعی کنند عصر ها کفش بخرند.
دهقان منشادی توصیه کرد: دیابتی ها هنگام خرید کفش هر دو کفش را در حالت ایستاده امتحان کنند.
این کارشناس همچنین با تاکید بر این که دیابتی ها در منزل از کفش رو فرشی استفاده کنند، افزود: این افراد قبل از پوشیدن کفش داخل آن را وارسی کنند.
کارشناس پرستاری زخم پای مرکز تحقیقات دیابت یزد با اشاره به ویژگی های جوراب در این افراد گفت: جنس نخی یا کتانی، کش مناسب و رنگ سفید یا روشن از مهمترین ویژگی های جوراب ویژه دیابتی ها است./ح