به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران ، غلامرضا شافعی درمراسم نكوداشت چهل وپنجمین سالگرد تاسیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با بیان اینكه نگاه به ایدرو رو توسعه ای نبوده است، تاكید كرد: گویا برخی به دنبال جمع كردن این سازمان بوده اند و با واگذاریهای انجام شده نقش ایدرو نه تنها تقویت نشده بلكه تضعیف شده است.
وی تصریح كرد: باید 70 درصد از منابع واگذاریهای انجام شده را به ایدرو بازگردانده می شد كه تاكنون این كار صورت نگرفته است.
شافعی افزود: علاوه بر این طی سالهای گذشته موارد متعددی هم در قانون و هم اجرا به اساسنامه ایدرو تعرض شده است كه از آن جمله می توان به قانون بودجه 1383و قانون برگزاری مناقصات، قانون برنامه چهارم توسعه و بودجه سالهای1386 و 1387، قانون اصلاح موادی از برنامه چهارم توسعه،قانون مدیریت خدمات كشوری و غیره اشاره كرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاكید براینكه بدهكار خزانه نبوده ایم و سرمایههایی تحصیل شده،متعلق به ایدرو بوده است،افزود:سرمایههای ایدرو باید در جهت توسعه كشور به كار گرفته شود زیرا ایدرو یك سازمان توسعهای است كه باید ایجاد كند و بفروشد بنابراین باید اجازه داد تا از منابع خود استفاده كند.
شافعی با بیان اینكه مشخص نیست تصمیمات واگذاری ها با چه منطقی گرفته شده است؟ ادامه داد:شركتهایی را درفهرست واگذاریها اعلام می كنند ، اختیارات مجامع را از آنها گرفته و به سازمانهایی اختیار می دهند كه هیچ صلاحیتی ندارند.
رییس ایدرو ادامه داد: سازمان خصوصی سازی سازمان تخصصی واگذاری است و نه صنعتی، بنابراین هر شركتی كه در فهرست فروش قرار گیرد، باید با سازمان تابعه آن مشورت شود.
شافعی با بیان اینكه اساسنامه ایدرو در سال1346 تنظیم شده و كارایی كافی را داشته است، عنوان كرد: تلاش ما این است تا به این اساسنامه بازگردیم تا بتوانیم نقش توسعهای این سازمان را دوباره احیا كنیم.
وی افزود: امسال پیشیبینی شده تا از بودجه 400میلیارد تومان و از طریق بانك صنعت و معدن نیز 165 میلیارد تومان سرمایه سازمان گسترش افزایش یابد.
شافعی تاكید كرد: باید دید در شرایط فعلی آیا كشور واقعا به سازمانهایی توسعهای نیاز دارد یا خیر و با توجه به رفتاری كه طی سالهای اخیر با ایدرو شده است به نظر می رسد برخی به این اجماع رسیده اند كه كشور به چنین سازمانهایی نیاز ندارد.
وی ادامه داد: در زمان حاضر كشورهای معتبر صنعتی حاضر به سرمایه گذاری در پروژه های ما نیستند كه این امر را یا به صورت رسمی اعلام كرده یا بهانه تراشی می كنند، بنابراین در شرایط فعلی نه تنها به ایدرو بلكه به چند سازمان توسعه ای نیاز داریم.
شافعی با اشاره به توسعه فازهای 17 و 18 پارس جنوبی اعلام كرد: ما به عنوان سازمان فعال در این فازها باید كار را طی 52 ماه تمام میكردیم، اما هم اكنون مدت تكمیل پروژه ها را 73 ماه قرار داریم و به 70 درصد پیشرفت هم نرسیده ایم.
وی تاكید كرد: در حالی كه باید در هر یك از فازها هر ماه دو درصد پیشرفت داشتیم، اما تنها به پیشرفت یك درصدی دست یافته ایم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ضرورت تقویت مالی ایدرو بیان داشت:عملكرد سالهای اخیر نشان میدهد بودجه این سازمان كافی نبوده است.
شافعی تاكید كرد یك هزار و 500 میلیارد تومان سهام و داراییهای ایدرو طبق قانون باید فروخته شود كه در این صورت تنها 20 میلیارد تومان برای این سازمان باقی می ماند كه این رقم نمی تواند در جهت اجرای نقش توسعه ای این سازمان كافی باشد