همیشه چرخ‌گوشت را از دسترس کودکان دور نگهدارید و هنگام استفاده از آن را در سطحی قرار دهید که دست کودکان به آن نرسد.

به گزارش خبرنگار بازار باشگاه خبرنگاران چرخ گوشت یکی از آن وسایلی است که اغلب خانمها ترجیح میدهند به علت عدم مرغوبیت گوشت چرخ کرده آماده از آن استفاده کنند ولی استفاده از آن می تواند در صورت عدم رعایت موازین ایمنی حادثه ساز شود و همچنین عمر دستگاه بستگی مستقیم به طرز استفاده آن دارد که در ذیل آن را مشاهد می نمایید.

نگهداری و طرز کار:

۱- هنگام چرخ کردن گوشت، قطعات آن را تا آنجا که ممکن است ریز کرده و به‌صورت یکنواخت و با حداقل فشار به چرخ‌گوشت (به‌صورت فشاری روی توده زیادی گوشت با گوشت‌کوب) کار کنید.

۲- بعضی از خانم‌ها برای راحتی بیشتر، هنگام چرخ‌کردن "گوشت"، پیاز نیز با چرخ‌گوشت خرد می‌کنند این عمل صحیح نیست، زیرا آب حاصل از پیاز به درون موتور نفوذ کرده و به دلیل چسبندگی باعث خرابی موتور می‌شود. در عین حال تیغه را نیز خیلی زود کند می‌کند.

۳- هنگام انتخاب قطعات گوشت برای چرخ کردن، قطعات بدون رگ و پی را انتخاب کنید زیرا رگ و پی در تیغه‌ها گیر کرده و عملاً چرخ نمی‌شوند.

۴- حداکثر ده دقیقه در هر بار، چرخ‌گوشت را روشن نگهدارید.

۵- هیچ‌گاه چرخ‌گوشت را خالی روشن نگذارید، زیرا دور موتور بالا رفته و سبب تولید گرما و فرسایش آن می‌شود.

۶- بعد از هربار چرخ‌کردن، تمام قطعات (قیف، مارپیچ، تیغه، پنجره و گوشت‌کوب) را با دقت بشوئید و خشک کنید.

۷- تیز کردن تیغه‌ها را به فرد وارد بسپارید. تیغه‌ها به‌دقت و از هر سمت باید سائیده شوند.

۸- چرخ‌گوشت وسیله‌ای ساده و بدون دردسر است. اگر هم دچار عیب شود، بیشتر موتور و قطعات الکتریکی از کار می‌افتند که برای تعمیر آن‌ها باید به تعمیرکار مراجعه کنید.

۹- با رعایت فوق و دور نگهداشتن چرخ‌گوشت از رطوبت آشپزخانه، عمر موتور و دیگر قطعات آن افزایش می‌یابد.

۱۰- اگر می‌خواهید مقدار زیادی گوشت را چرخ کنید (بیش از ۲کیلو)، هر چند دقیقه یک بار موتور چرخ‌گوشت را خاموش کنید تا سرد شود.

۱۱- تکه‌های گوشت را به اندازه کافی ریز کنید. فشار آوردن به گوشت‌کوب چرخ‌گوشت نه تنها در سرعت عمل آن مؤثر نیست بلکه این عمل باعث می‌شود از دور مارپیچ چرخ‌گوشت کاسته شده و گوشت با کندی خارج شود.

۱۲- هیچ‌گاه پیاز و سیب‌زمینی را داخل چرخ‌گوشت نریزید، این کار موجب کند شدن تیغه و پنجره آن می‌شود

۱۳- اگر چرخ‌گوشت به‌جای خارج کردن گوشت چرخ شده، آن را له می‌کند، علت کند بودن تیغه و پنجره چرخ‌گوشت است.

۱۴- تیغه چرخ‌گوشت را به‌طور متوسط هر سه ماه یکبار باید تیز کرد.

۱۵- در پایان کار، جهت اطمینان از خارج شدن همه گوشت از داخل چرخ، از کمی "نان" خشک استفاده کنید.

۱۶- بعد از استفاده، همه اجزاء چرخ‌گوشت را با آب گرم و مایع ظرفشوئی به‌خوبی شسته و کاملاً خشک کنید و سپس داخل کیسه نایلونی قرار دهید.

چند نکته ایمنی:

۱- گوشت‌کوب چرخ را پس از هر بار وارد کردن گوشت، در قیف باقی بگذارید.

2- وقتی قطعات چرخ‌گوشت را شستید، آن‌ها را با دقت خشک کرده و بعد دوباره به هم وصل کنید. سپس با نایلون یا پوشش تمیزی دور قیف و پنجره را محکم ببندید، زیرا جانوران کوچک می‌توانند به درون مارپیچ رفته و هنگام کار، گوشت را مسموم سازند. در یک حادثه سم مارمولک سبب مرگ اعضاء یک خانواده شد پس بهتر است هر بار قبل از به‌کار انداختن چرخ‌گوشت درون آن را بازرسی کنید.

هشدار!

اگر زیاده از حد از چرخ‌گوشت استفاده کنید به موتور آن فشار وارد شده، می‌سوزد.

هرگز از انگشتان به‌عنوان عامل فشار گوشت به درون چرخ استفاده نکنید.

طبق دستور سازنده چرخ‌گوشت هر چند یکبار آن را تعمیر و سرویس کنید.

پریز، کلید و سیم اتصال چرخ‌گوشت را مرتباً بازدید کنید.

برچسب ها: چرخ گوشت ، گوشت ، نان ، بازار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار