به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک به عبارتي هرچه ميزان كالري يك ماده غذايي بيشتر باشد، انرژي آزاد شده از خوردن اين ماده غذايي در بدن بيشتر بوده و انرژي بيشتري در قالب چربي در بدن ذخيره ميشود بنابراين ميتوانيم بگوييم اينجا اصلا مهم نيست انرژي آزاد شده در بدن از چه نوع ماده غذايي تامين شده است اما اگر همين موضوع را از نظر تمايل افراد به خوردن غذاهاي مختلف و تغيير اشتهاي آنها مورد بررسي قرار دهيم، نوع ماده غذايي حرف اول را ميزند.
جالب است بدانيد كالري دريافتي از مواد غذايي جامد نسبت به كالرياي كه از طريق نوشيدن مايعات دريافت ميشود، بيشتر در ذهن ميماند. دانشمندان براي بررسي اين موضوع از تعدادي افراد خواستند در وعده غذايي صبحانه غذاهايي را بگنجانند كه ميزان كالري دريافتي بدن آنها را تا 450 كالري افزايش دهد. نتايج بررسيهاي انجام شده نشان ميدهد اگر داوطلبان شركتكننده در اين تحقيق 450 كالري اضافي را از طريق خوردن غذاهاي جامد دريافت كرده باشند در طول روز در مقايسه با روزهاي ديگر اشتهاي كمتري داشته و ميزان كالري دريافتي بدن آنها در طول روز تا 300 كالري كمتر ميشود، اما اگر اين كالري اضافي را با نوشيدن مايعات تامين كرده باشند هيچ تغييري در ميزان اشتهاي آنها ايجاد نميشود.
به اين ترتيب در مجموع، كالري دريافتي بدن آنها در يك روز مقدار زيادي افزايش مييابد. اين يافتهها نشان ميدهد مغز ما، تنها كالري دريافتي از غذاهاي جامد را ثبت ميكند و براساس آن دستوري مبني بر كاهش اشتها صادر ميكند. در حقيقت اگرچه ميزان كالري دريافتي بدن در هر دو صورت يكسان است، اما چون بدن معمولا از خوردن غذاهاي جامد لذت بيشتري ميبرد از دريافت كالري اين گروه از مواد غذايي بيشتر احساس سيري ميكند.
اين در حالي است كه اگر همان ميزان كالري را از طريق نوشيدن مايعات دريافت كرده باشد، هيچ تغييري در اشتهاي او ايجاد نميشود. اگرچه با اين نوشيدني همان مقدار انرژي در بدن او آزاد شده است. به همين علت است كه شما ميتوانيد براحتي از نوشيدن يك ليوان نوشابه يا آبميوه صرفنظر كنيد و به جاي آن يك ميان وعده غذايي و مقداري آب بخوريد./س