معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: در جریان کاوش‌های انجام شده در منطقه تاریخی جیران تپه این استان که در هفته گذشته به پایان رسید، سکوهای آیینی متعلق به عصر آهن کشف شد.

به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، علی‌اکبر وحدتی اظهار کرد: با پایان یافتن این کاوش‌ها مشخص شد که این سایت مسکونی نبوده و مربوط به فعالیت‌های آیینی و متعلق به عصر آهن و مفرغ است.

وی افزود: این نوع سایت آیینی برای نخستین بار در ایران در جیران تپه مشاهده شده و نمونه‌ای مشابه در کشور نداشته است.

وحدتی تصریح کرد: این نوع سکوهای یادمانی در گذشته در آسیای میانه و به ویژه در کشور ترکمنستان کشف شده که اصطلاحاً به آن فرهنگ یاز می‌گویند.

وی تاکید کرد: البته به دلیل اینکه کاوش‌ها به تازگی خاتمه پیدا کرده، نتایج آن کاملاً مشخص نشده اما به طور کلی و با توجه به تفاوت رنگ خاک میان خاک رویه سکوها و خاک اطراف سکوها می‌توان این‌گونه نتیجه گرفت که مردمان ساکن این منطقه در یک‌هزار و 500 سال پیش از میلاد، حرمت خاصی برای این سکوها قائل بوده‌اند و پس از انجام مراسم دینی، با خاک مخصوصی این سکوها را می‌پوشانده‌اند.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی و سرپرست تیم کاوش جیران تپه خاطرنشان کرد: در این کاوش، همچنین گورهای کشف شده که نشان دهنده رسوم خاص اقوام ساکن است، بدین صورت که آن‌ها حرمت خاصی برای خاک قائل بوده‌اند و مردگان را پس از مرگ، مدتی در هوای آزاد رها می‌کردند و پس از آن به خاک می‌سپردند./ج1

برچسب ها: بجنورد ، سکو ، فعالیت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.