افراد مبتلا به دیابت که دارو دریافت می کنند با توجه به شدت بیماری و با مشورت پزشک ممکن است مجاز به روزه داری باشند.

دکتر احمد رضا درستی، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: در مبتلایان به دیابت غیر وابسته به انسولین که دارای اضافه وزن بالا باشند و با دریافت منظم دارو به صورت 2 بار در شبانه روز قند خون خود را کنترل می کنند روزه داری نه تنها مضر نیست بلکه می تواند مفید باشد.

وی اذعان داشت: در برخی شرایط افراد مبتلا به دیابت مجاز به گرفتن روزه نیستند به عنوان مثال دیابتی های مبتلا به عفونت نمی توانند روزه بگیرند.

 وی ادامه داد: مبتلایان به دیابت نوع 1 که در روز چند نوبت لازم است انسولین تزریق کنند و همچنین افراد مبتلا به پرفشاری خون کنترل شده نیز مجاز به گرفتن روزه نیستند.

وی تصریح کرد: خانم های باردار و یا شیرده مبتلا به دیابت و افراد سالخورده مبتلا به دیابت نیز نمی توانند روزه بگیرند.

درستی خاطر نشان کرد: افراد مبتلا به دیابت چه از نوع وابسته به انسولین و چه غیر وابسته به انسولین که هنوز بیماری خود را کنترل نکرده اند و قند خون آن ها هنوز به حد قابل قبولی نرسیده است و همچنین مبتلایانی که در طول روز 2 بار یا بیشتر به افزایش و یا کاهش قند خون دچار می شوند نیز نباید روزه بگیرند.

وی افزود: اگر فرد دچار تعریق، عرق سرد و تپش قلب شود این نشانه افت قندخون است که در این صورت باید روزه باز شود که البته موارد ذکر شده باید با تشخیص پزشک صورت پذیرد.

توصیه هایی به افراد مبتلا به دیابت در ماه مبارک  رمضان

دکتر احمد رضا درستی در خصوص افراد مبتلا به دیابت توصیه هایی را مطرح کرد که این افراد در این ماه دچار مشکل نشوند.

وی خاطر نشان شد: افزایش دریافت مواد غذایی پرچرب و پرکربوهیدرات و به طور کلی پرخوری در طول این ماه در افراد دیابتی باعث افزایش قند خون و افزایش وزن خواهد شد.

وی ادامه داد: این افراد در طول این ماه باید مانند روزهای معمولی از دریافت کالری پیش از حد و مواد غذایی حاوی کربوهیدرات ساده مانند قند و شکر پرهیزند.

وی افزود: مبتلایان به دیابت باید در طول ساعات روزه داری حتما قند خون خود را در چندین نوبت بررسی کنند و در صورت احساس هر گونه علائم ناشی از کاهش یا افزایش شدید قند خون باید روزه را باز کنند.

این متخصص تغذیه یاد آور شد: افراد دیابتی باید در طول ماه مبارک رمضان وزن روزانه را کنترل کنند و در صورت هر گونه کاهش و یا افزایش شدید وزن یعنی بیش از 2 کیلوگرم حتما با پزشک مشورت کنند .

وی تصریح کرد: بیماران دیابتی که به نحوی دچار عوارض مزمن دیابت بر کلیه، چشم، قلب و ... شده اند هر چند ممکن است با روزه گرفتن دچار مشکل حادی شوند ولی برای پیشگیری از پیشرفت عوارض مزمن بهتر است روزه نگیرند و یا با متخصص مربوطه مشورت کنند./ح
برچسب ها: دیابت ، انسولین ، روزه ، رژیم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار