مواد افزودنی شیمیایی موجود در فست‌فودها نیز برای سلامتی مضر است.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک فست‌فودها: فست فودها افزودنی مختلف از قبیل انواع سس‌ها، ادویه ها، رنگ‌ها، اسانس‌ها و نگه‌دارنده‌ها هستند و زیاده‌روی در مصرف آن‌ها مفید نیست و موجب بروز عوارض و اختلالات زیادی در انسان می‌شود.

ممکن است آماده کردن و طبخ فست‌فودها طبق اصول صحیح بهداشتی نباشد. برای مثال بیشتر افراد در تهیه چیپس پس از سرخ کردن سیب زمینی، روغن باقیمانده را سرد کرده و مجدداً آن را استفاده می‌نمایند این کار ممکن است به دفعات تکرار شود که برای سلامت انسان بسیار زیان آور است.هم چنین در تهیه انواع ساندویچ‌ها ممکن است نکات بهداشتی رعایت نشود و به هنگام آماده سازی، این غذاها به میکروب‌های خطر ناک آلوده شوند و انسان را بیمار نمایند.

چاقی و اضافه وزن، بیماری‌های قلبی و عروقی به ویژه اسید چرب اشباع بالا و ویتامین و مواد معدنی اندک در دراز مدت خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می‌دهند.

نان‌های مورد استفاده در غذاهای آماده نیز غالباً بدون سبوس است که منجر به کاهش دریافت فیبر مورد نیاز بدن می‌شود و همچنین شیوع برخی سرطان‌ها نیز از عوارض مصرف مداوم غذاهای آماده است که به علت ترکیبات نیترات و نیتریت ایجاد می‌شوند. نیتریت‌ها، نیترات‌ها و فسفات‌ها برای حفظ رنگ و طعم سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بهتر است مردم اصلاً 2 ماده غذایی زیر را نخورند؛ یکی پیتزا با سوسیس‌های چرب

و دیگری پیتزای پپرونی، زیرا پیتزای پپرونی تمامی عوامل سرطان زا را یکجا در

خود دارد.

هنگام سرخ کردن برخی از غذاهای آماده درجه حرارت غذا به بالاتر از نقطه جوش می‌رسد و در چنین درجاتی بعضی مواد مغذی موجود در غذا به مقدار زیادی کاهش می‌یابد، هضم این مواد در دستگاه گوارش به علت چربی بالای آن‌ها مختل می‌شود و همچنین انواع چاشنی‌ها و سس‌هایی که همراه با غذاهای آماده مصرف می‌شوند محرک اشتها، ترشح اسید معده و حرکات سیستم گوارشی هستند که این موضوع زمینه را برای پرخوری و بروز چاقی فراهم می‌آورد.

نوشابه های گازدار که همراه غذاهای آماده مصرف می‌شوند حاوی مواد اسیدی شیمیایی و قند هستند به همین دلیل موجب شیوع چاقی و اختلال در هضم و جذب مواد مغذی غذاها در دستگاه گوارش می‌شوند.هم چنین به دلیل داشتن اسید فسفریک سبب کاهش جذب کلسیم مواد غذایی شده در ایجاد پوسیدگی دندان و پوکی استخوان نقش دارند.

غذاها و میان‌وعده‌های آماده معمولاً کیفیت تغذیه‌ای و بهداشتی چندان مناسبی ندارند و اکثراً فاقد ارزش تغذیه‌ای مناسب هستند و به خصوص چنانچه در الگوی غذایی انسان جایگاه مهمی به خود اختصاص دهند و در مصرف آن‌ها افراط شود، نیازهای تغذیه‌ای انسان را تأمین نکرده و علاوه بر علاوه بر آن انسان را به عوارض و بیماری‌های مختلفی مبتلا خواهند کرد./س

برچسب ها: افزودنی ، فست فود ، نخوردن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.