باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید محمدعلی سجادی - شاهوردی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی در خصوص آسبادهایی که میتوانند ثبت جهانی شوند، گفت: جلسات مختلفی برای ثبت جهانی آسبادهای استان برگزار شده و با توجه به اینکه بیشترین تعداد آسبادها در کشور را در اختیار داریم، باید این مهم مورد توجه قرار گیرد.
او افزود: برای ثبت جهانی شدن، حدود ۱۰۰ آسباد و ۹ منطقه پرونده آنها تشکیل شده و برای بررسی به مراجع مربوطه ارسال شده است.
شاهوردی با بیان اینکه برای ثبت جهانی نیاز به تعمیر آسبادها داریم، اظهار کرد: زمان در نظر گرفته شده برای تعمیرات یک سال است و اگر به دلیل کمبود منابع نتوانیم کار بازسازی را انجام دهیم، استان از نظر تعداد آسبادهایی که ثبت جهانی میشوند متضرر خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی بیان کرد: استانهای همسایه خراسان جنوبی به موضوع ثبت جهانی آسبادهای خود اقدام کردهاند و اقدامات بسیار خوبی در حوزه بازسازی و مرمت انجام دادهاند ولی باید ما در این موضوع پیش قدم باشیم، اما از کمبود منابع اعتباری نگران هستیم.
بیشتر بخوانید
او تصریح کرد: هم اکنون ۴۰ میلیارد تومان برای بازسازی آسبادها نیاز داریم، اما نیاز واقعی حدود ۱۰۰ میلیارد تومان است و باید به سرعت این اعتبار تأمین شود، زیرا پرونده تشکیل شده و ارسال هم شده است و تنها یک سال فرصت داریم.
شاهوردی عنوان کرد: در صورتی که نتوانیم مرمت را انجام دهیم، ممکن است تعداد آسبادها و مناطقی که از سوی مسئول تأیید کننده یونسکو رد میشود افزایش یابد و به این ترتیب از همسایگانمان در این امر عقب بمانیم.
خراسان جنوبی با دارا بودن بیش از ۳۱۰ آسباد، بیشترین تعداد آسباد در ایران را به خود اختصاص داده است.