به گزارش
گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از سازمان پزشكي قانوني، مهمترين محورهاي مورد بررسي در اين كنگره پاتولوژي قانوني، اخلاق پزشكي، قصور پزشكي، حقوق بيماران، راديولوژي قانوني، آنتروپولوژي قانوني، دندانپزشكي قانوني، سم شناسي قانوني و پزشكي قانوني باليني بود كه این مباحث فرصتي براي آشنايي با آخرين پيشرفتهاي علمي و فناوري در زمينه پزشكي قانوني به شمار مي رفت.
كارشناسان و متخصصان پزشكي قانوني كشورهاي مختلف مقالاتي را براي ارائه به آكادمي بينالمللي پزشكي قانوني ارسال كرده بودند كه از كل مقـالات ارسالي 160 مقاله به صورت ارائه به شكل پوستر يا سخنراني پذيرفتـه شد.
مقالات پس از داوري و پذيرش در كتابچه خلاصه مقالات كه داراي امتياز ISI است چاپ شد كه از جمله تعدادي از مقالات ارسالي از سوي سازمان پزشكي قانوني كشور انتخاب و براي چاپ به مجله International Journal of Legal Medicine) IJLM) ارسال شده است.
سازمان پزشكي قـانوني جمهوري اسلامي ايران نيز در اين آكادمي شش مقـاله به صورت پوستر و چهار مقاله به صورت سخنراني ارائه كرد.
مقالاتي كه در اين نشست توسط كارشناسان سازمان به شكل سخنراني ارائه شد عبارت اند از اصول اخلاق حرفه اي در بررسي صحنه جرم (دكتر محمد كاظميان)، بررسي سطح آگاهي متخصصين زنان و زايمان و ماماها در مورد قوانين سقط در كرمان (دكتر مسعود قادي پاشا)، فراواني شش ساله بيماران ترانس سكسوال ارجاعي به مركز پزشكي قانوني استان فارس (دكتر محمد زارعنژاد) و فراري clinical Anger scale در مراجعين پزشكي قانوني شيراز در سالهاي 2010 و 2011 (دكتر محمد زارع نژاد).
همچنين از شش پوستر ارائه شده دربيست و دوميـن کنگره آكادمي بينالمللي پزشكي قانوني سه مقاله با عناوين "بررسي مجوزهاي سقط جنين صادر شده در اداره پزشكي قانوني كرمان در سال 2005"، "حوادث رانندگي و آسيبهاي اندام تحتاني" و" بررسي سنگ صفراوي در 200 جسد بالاي 15 سال در پزشكي قانوني كرمان در سال 2011"(دكتر مسعود قادي پاشا)، "بررسي تمام پرونده هاي قصور پزشكي ارجاع شده به دادگاه شيراز در سالهاي 2010 و 2011 "(دكتر محمد زارع نژاد)، " مطالعه عوامل زمينه اي در بروز خشونت عليه زنان در پزشكي قانوني يزد در شش ماهه اول 2011 "(دكتر محمد جواد اميريان) و "ارتباط پلي مورفيسم ژن گيرنده سرتونين la با خودكشي موفق در جمعيت ايران" (دكتر بهرام صمدي راد) به شكل پوستر ارائه شد.
در اين كنگره علاوه بر ارائه مقاله به صورت سخنراني و پوستر، كارگاههاي جانبي آموزشي نيز بر پا شد. تعيين نقص عضو بر اساس كتاب آماگايد، آنتروپولوژي قانوني،
ژنتيك قانوني، هيستوپاتولوژي قانوني، مرگ ناگهاني، تجاوزات جنسي و ... از جمله موضوعات اين كارگاههاي آموزشي بود.
يادآور مي شود آكادمي بينالمللي پزشكي قانوني(International Academy of legal medicine) در سال 1938 در بن آلمان ايجاد شد. هدف اين آكادمي پيشبرد علمي در زمينه پزشكي قانوني به ويژه از طريق تقويت همكاريها و تبادل اطلاعات بين متخصصين اين رشته در سطح بينالمللي با برگزاري همايشهاي علمي، تدوين دستورالعمل در جنبه هاي مختلف پزشكي قانوني و انتشار مطالب علمي است.
در حال حاضر پروفسور "وي یرا" از پرتغال كه اخيراً از سازمان پزشكي قانوني ايران بازديد كرد، رياست اين آكادمي را بر عهده دارد. /عط