به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد ، فاطمه فرازي با بیان ا ینکه بوي بد دهان يك مشكل اجتماعي است كه به طور معمول در سنين 18 تا 64 سال بروز می کند، افزود: آسيب هاي گوش، حلق و بيني، ديابت، تغیيرات هورموني، مشكلات كبدي و گوارشي نيز از ديگرعلل ايجاد كننده بوي بد دهان است.
وي با اشاره به اثر بخشي مصرف آب پرتغال بعد از وعده غذايي در رفع بوي دهان تصريح كرد : هر صبح و شب مي توان از كلرهگزيدین، دهان شويه ،خمير دندان هاي حاوي فلورايد و آب نمك غلیظ براي شست و شو و رفع بوي بد دهان استفاده كرد.
فرازی افزود : به طور معمول بزاق دهان مانند يك مايع فيزيولوژيكي، وظيفه شست و شوي دهان و كاهش بارميكروبي در نواحي تجمع غذا را انجام داده و در افرادي كه دريافت مايعات در طول روز كاهش مي يابد و يا به خشکي دهان دچار هستند، اين عمل مختل شده و بوي بد دهان ايجاد مي شود.
وی بیان داشت : براي كاهش بوي بد دهان بايد در طول روز دندان ها، لثه ها و سطح پشتي زبان را با مسواك نرم تميز كرد و به درمان پوسيدگي دنداني و بيماري هاي مزمن لثه و جرم گيري اقدام كرد./س