هماهنگ كننده امور مرگ مغزي استان همدان بر عزم همگاني براي فرهنگ‌سازي در زمينه اهداي عضو تأكيد کرد.

به گزارش گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، دكتر مجيد حميدي ضمن بیان این مطلب گفت: مرگ مغزي با هر مريض كمايي فرق دارد و بيماري گفته مي‌شود كه مغز وي به دليل تروما يا ضرباتي كه به سر مي‌خورد يا كاهش خونرساني، دچار آسيب جدي است و عملاً مرده و غير‌قال برگشت است و انتظار معجزه و شفا براي فرد دچار مرگ مغزي وجود ندارد.

وی در ادامه افزود: مرگ مغزي در 30 سال اخير به عنوان يكي از مباحث داغ علم پزشكي است چرا كه با استفاده بهينه از اعضاي اين افراد مي‌توان جان بيماران ديگر را نجات داد.

هماهنگ كننده امور مرگ مغزي استان همدان گفت: ايران با وجود پيشينه تاريخي در زمينه كمك به همنوع متأسفانه از نظر اهداي عضو در مرگ مغزي در مقايسه با شاخص‌هاي جهاني آمار پاييني دارد.

دکتر حمیدی گفت: مسئله مرگ مغزي در ايران از نظر مسائل قانوني با ابلاغ رسمي مصوبه‌اي توسط مجلس شوراي اسلامي با تأييد شوراي نگهبان  در سال  81 حل شد و مسائل فقهي و حقوقي آن رفع شده به طوري كه اكثر استفتائات از مراجع تقليد استفاده از اعضاي فرد دچار مرگ مغزي را جائز شمردند.

وي با بيان در صورت بروز مرگ مغزي فراهم‌آوري اعضاي بيمار در هر نقطه از ايران انجام مي‌شود، رضايت خانواده براي استفاده از اعضا را مهم دانست و گفت: بايد طبق قانون اولياي دم و وراث از اهداي عضو فرد دچار مرگ مغزي شده، رضايت داشته باشند كه بزرگترين چالش در اين قسمت است.

هماهنگ كننده امور مرگ مغزي استان همدان با تأكيد بر لزوم عزم همگاني براي فرهنگ‌سازي در زمينه اهداي عضو گفت: اين موضوع نيازمند هماهنگي و عزم ملي از طريق جرايد، صدا و سيما، روحانيون و ادارات كل است كه فرهنگ اهداي عضو را به خوبي ترويج دهند و بحث مرگ مغزي برای مردم روشن شود./ح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.