به گزارش
باشگاه خبرنگاران؛ این کشور 70 میلیون نفر جمعیت دارد که حدود 98درصد از این جمعیت 70میلیونی تركیه را مسلمانان تشكیل می دهند كه از این نظر این كشور در ردیف یكی از بزرگترین كشورهای اسلامی در جهان اسلام به شمار می رود.
ماه رمضان در میان این مردم از جایگاه و اهمیت خاصی برخوردار است و به همین علت آغاز این ماه مبارك و نیز پایان آن كه " عید فطر " است باشكوه خاصی جشن گرفته می شود.
مردم تركیه ماه رمضان را ماه خیر و بركت می خوانند و دست كم یك ماه مانده به آغاز این ماه تقریبا همه مردم خود را برای استقبال از آن آماده می كنند.
مسلمانان تركیه معتقدند كه ماه رمضان،بركت و خیر را در سفرههای آنان افزایش میدهد و حتی اگر در بدترین شرایط اقتصادی هم باشند،خداوند به یمن و بركت این ماه عزیز درهای خیر و نعمت خود را روی بندگانش میگشاید.
مسلمانان این كشور قبل از شروع ماه رمضان با تزئین و چراغانی كردن خیابانها و مساجد، آمدن ماه رمضان را به یكدیگر تبریك میگویند.
هنگام سحر نیز علاوه بر بانگ مناجات مساجد براساس عادتی دیرینه و قدیمی سحرخوان به خیابانها و كوچهها آمده و برای بیدار كردن مسلمانان برای خوردن سحری و اقامه نماز آواز سر میدهد و بعد از اقامه نماز صبح مسلمانان به قرائت قرآن میپردازند.
سفرههای افطاری مسلمانان این كشور شامل زیتون،پنیر،خرما،باقلوا و انواع سوپ و آش است كه به آن "شوربا" گفته میشود.
طي ايام ماه مبارك رمضان در برخي از شهرهاي تركيه چادرها و خيمههايي در ميادين و اماكن عمومي به منظور افطاري دادن برپاست تا به كساني كه هنگام افطاري در منزل نيستند يا در حال رانندگياند افطاري دهند.
در شب قدر كه در تركیه در 28 رمضان برگزار می شود،تعداد نمازگزاران در مساجد این كشور به بالاترین میزان می رسد و نمازگزاران به دلیل كثرت جمعیت حتی در بیرون از مساجد نیز به اقامه نماز می پردازند.
در تركیه آخرین روز ماه رمضان به نام روز " عرفه " نامیده می شود.
10روز مانده به پایان ماه رمضان تلاش برای برگزاری هر چه باشكوه تر " عید فطر " آغاز می شود.
عید فطر به همراه "عید قربان " دو عید بزرگ مردم تركیه است كه باشكوه خاصی جشن گرفته می شوند.
قبل از فرارسیدن عید فطر منازل تمیز می شود و بانوان این كشور اقدام به طبخ شیرینی های مختلف كه در راس آنها "باقلوا" قرار دارد،برای پذیرایی از میهمانان خود می كنند./ه