پژمان بازغی، بازیگر سینما و مجری تلویزیون در برنامه «هفت» شبکه نمایش در پاسخ به سوال بهروز افخمی، مجری برنامه مبنی بر اینکه کسی که بخواهد به سراغ بازیگری برود، چقدر باید به دنبال تئاتری شدن باشد؟ چون یک زمانی میگفتند بازیگر سینما نیاز به تئاتری شدن ندارد، گفت: الان وضعیت آموزشی ما وضعیت غلطی است. پیش از آنکه وزارت علوم وارد عرصه بشود، وزارت آموزش و پرورش بایستی در حوزه سینما فعالیت بیشتری بکند.
بازغی ادامه داد: ما هنرستانهای کمی در کشور داریم. وقتی نوجوان به سنی میرسد که باید انتخاب کند در آینده چکاره شود، باید از هنرستانها شروع کند. هنوز بچهها نمیدانند چقدر ورود به این عرصه و کار کردن سخت است. اینطور نباشد که پدر و مادر در زمان کنکور زحمت بکشند، در طول ترم کلی هزینه بپردازند و خروجی کار صفر باشد. بعد پدر و مادر میپرسند چهار سال درس خواندن نتیجهاش چه شد؟ کجا استخدام هستی؟ آیا بیمه داری؟ یا باید در آینده نگران حال تو هم باشیم. بعد پسر یا دختر در خانه نشسته و منتظر است در فیلمی بازی کند، اما بازار کار مناسب وجود ندارد! چون تولیدات ما کم است. آیا این تولیدات صرفاً به سینما بر میگردد؟ خیر؛ سینما بخشی از تولیدات نمایشی کشور است. بزرگترین پلتفرم نمایشی کشورمان صداوسیما است.
این بازیگر تلویزیون با بیان اینکه بسیاری از ستارههای سینمای امروز ماحصل حضورشان در مجموعههای تلویزیونی است، افزود: در حالی که الان هدیههای تلویزیون به سینما کم شده است، ما کارگردانی نداریم که بخواهد بازیگری به دنیای سینما تقدیم کند. در حالی که یک دهه قبل این اتفاق افتاده بود. الان وقت آشتی است و باید تولیدات با آدمهای حرفهای ساخته شود.
در ادامه کیومرث مرادی، بازیگر و کارگردان تئاتر با بیان اینکه الان تقاضای تهیهکنندگان در سینما و نوع نگاهشان به بازیگران به گونهای دیگر است، افزود: اقتصاد یکی از عواملی است که نمیتوان در سینما کتمان کرد. طبیعتاً هر مجموعه تولیدی در سینما علاقه دارد فیلمش فروخته شود. بخشی از این اقبال مخاطبان، به میزان شناخته شدن بازیگران در سطح جامعه بر میگردد. معتقدم از سال ۱۳۹۴ به بعد ساختارهای تلویزیونی و سینمایی در کشور بخاطر پلتفرمها تغییر کرد. میزان استقبال مخاطب در پلتفرمها در شهرهای مختلف و شهرستانها زیاد است.