به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از بيترين؛ گلگاوزبان گیاهی است خودرو كه اغلب در دامنه كوههای البرز میروید و در حال حاضر نیز به شكل صنعتی كشت میشود. این گیاه دارای گونههای زیادی است و به دلیل خواص دارویی فراوان و گلهای زیبا، بسیاری از خانوادهها آن را در باغچههایشان میكارند. برگها و گلها بخشهای مصرفی این گیاه را تشكیل میدهند.
گلگاوزبان به دلیل دارا بودن مقادیر چشمگیر پتاسیم و كلسیم بسیار ادرارآور بوده و با تحریك بدن، تبادلات سلولی را تنظیم و سیستم اعصاب را آرام و برای درمان ناراحتیهای اعصاب به كار میرود.
جوشانده و دمكرده این گیاه حواس پنجگانه را تقویت كرده و بسیار نشاطآور، بازكننده رنگ رخسار، كاهنده غم و اندوه و ضد وحشت و اضطراب است و میتواند حواسپرتی را رفع و تنگی نفس ناشی از آشفتگی ذهنی را بهبود بخشد.
خواص ضد سرطانیمنیزیم موجود در گلگاوزبان ضدسرطان بوده و به دلیل دارا بودن «آلكوالویید» میتواند ضد حساسیت، ضدروماتیسم و ضد التهاب باشد.
این گیاه باعث كاهش تب در بیماریهایی چون سرخك، مخملك، آبله و كهیر میشود.
در برخی كشورها برگهای تازه گلگاوزبان را به علت داشتن مقادیری ویتامین C داخل سالاد میریزند. گلهای تازه این گیاه نیز بویی شبیه خیار دارد و وقتی در آب خیسانده شود و با آبلیمو و شكر مخلوط شود، مصرف آن برای روزهای گرم بسیار نشاطانگیز و خنككننده است.
تصفیهكننده خونگلگاوزبان علاوه بر خواص درمانی فوق تصفیهكنندهخون، ضداسپاسم، محرك غدد آدرنال، مقوی قلب و عروق، نرمكننده مجاری تنفسی، خلطآور، شیرافزا و مسهل بوده، ولی به دلیل دارا بودن آلكوالویید برای زنان باردار و كودكان مضر است.
دمكرده گلگاوزبان به همراه سنبلالطیب و لیموعمانی یك نوشیدنی نشاطآور و آرامبخش است كه استفاده از آن به جای چای و قهوه در مجالس عزاداری برای ایجاد آرامش درونی توصیه میشود./ح