به گزارش
سرويس بين الملل باشگاه
خبرنگاران ، الجزيره در گزارشي در خصوص اعتراضات اخير اسرائيليها به وضعيت نابرابريهاي اجتماعي و تبعيضهاي موجود در اين رژيم عنوان كرد، با وجود آن كه سران اسرائيل مدعي هستند رژیمی يهودي دموكراتيك و آزادي تشكيل دادهاند، اما تبعيضها و نابرابريهاي موجود، خلاف اين ادعا را ثابت ميكند و همين مسئله باعث شد.
در اين گزارش آمده است: اختلافات داخلي اسرائيل بر سر نژاد، دين و وضعيت اقتصادي چالش بزرگي را پيش روي اسرائيل كه خود را دولتي سكولار، آزاد (ليبرال) و دموكراتيك ميداند، قرار داده است.
تابستان سال گذشته، تقريبا نيم ميليون اسرائيلي در اعتراض به نابرابري درآمدي و افزايش قيمت خانه به خيابانها ريختند. اين بزرگترين موج تظاهرات در اسرائيل بوده است.
اين جنبشهاي نوپا براي عدالت اجتماعي نهاد سياسي بدنام اسرائيل را به لرزه درآورده است.
روز 14 ژوئيه سال جاري ميلادي موشه سيلمن، يك اسرائيل ورشكسته و بيخانمان، در جريان يكي از تظاهرات اخير خود به آتش كشيد و به ميزان 94 درصد دچار سوختگي درجه سوم شد.
سيلمن در يادداشتي كه قبل از آتش زدن خود، براي جمعيت حاضر خواند، گفت:"من نتانياهو و يوال استينيتز (وزير دارايي) را بابت اين تحقيري كه اين مردم محروم هر روز متحمل ميشوند يعني گرفتن از فقرا و دادن به ثروتمندان ودولتمردان، مقصر ميدانم".
سيلمن يك هفته بعد در اثر شدت جراحات درگذشت. آيا اكنون جاي تعجب است كه بگوييم اسرائيل در آستانه سقوط قرار دارد؟ رسانههاي عربي به سيلمن لقب "بوعزيزي اسرائيل" دادهاند.
اما اختلافات اسرائيليها فقط از نوع اختلافات اجتماعي-اقتصادي نيست. شكاف ميان سكولارها و يهوديان ارتودكس هر روز بيشتر ميشود و سياستمداراني از طيفهاي سياسي مختلف در حمايت از لغو قانون معافيت دهها هزار يهودي ارتودوكس از خدمت سربازي اجباري به مردم پيوستهاند.
يهوديان ارتودوكس ميگويند، منتقدان سكولار آنها بايد وظيفه رفتن به خدمت سربازي را به دوش بكشند و در ماه جولاي اين اختلافات منجر به فروپاشي کابینه ائتلافي نتانياهو شد. علاوه بر اين، اختلاف ديگر، اختلاف ميان شهروندان يهودي و فلسطيني اسرائيل است.
فلسطينيان يك پنجم كل جمعيت اسرائيل را تشكيل ميدهند، اما با اين وجود تحت قوانين و مقررات تبعيضآميز قرار دارند.
روزنامهها آرتص با اشاره به قانوني كه در پارلمان اسرائيل كنست وضع شده و به نهادها و ارگانها امكان ميدهد به هنگام اجاره زمينهاي دولتي، عليه شهروندان غيريهودي تبعيض قائل شوند، نوشت، بين يك (رژيم) يهودي دموكراتيك و رژیم نژادپرست مرز باريكي وجود دارد اين هفته از اين مرز عبور كرديم.
حنين زوآبي، يك عضو فلسطيني پارلمان اسرائيل ميگويد چنين قوانيننژاد پرستانهاي نتيجه آن است كه اسرائيل خود را كشوري يهودي ميخواند. من به چشم آنها (يهوديان) ديده نميشوم آنها ما (فلسطينيان اسرائيل) را به رسميت نميشناسند.
ضمن آنكه اشغال غيرقانوني سرزمينهاي فلسطيني همچنان ادامه دارد كه طولاني ترين اشغال نظامي در جهان است كه اكنون وارد چهل و ششمين سال خود شده است.
شهرك نشينان كرانه باختري اكنون بر سياستهاي اسرائيل نفوذ دارند و بسياري از سران آنها تمايل دارند اشغال سرزمينهاي فلسطينيان دائمي باشد.
اسرائيل مدت طولاني است كه خود را "كشور يهودي" سكولار،آزاد (ليبرال) و دموكراتيك ميخواند،اما با روند فعلي اسرائيل چطور ميتواند چنين ادعايي بكند.