لیلا شوروزی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران در نیشابور ، اظهار کرد: ویتامین C بهترین ماده برای مقابله با استرسهایی است که به واسطه رادیکالهای آزاد ایجاد میشوند.
وی افزود: این ویتامین نقش اساسی در سوخت و ساز آهن بر عهده دارد که به بدن کمک میکند اکسیژن بیشتری وارد جریان خون شود زیرا کمبود اکسیژن یکی از اصلیترین دلایل خستگی و ضعف بدنی است.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه ماست میتواند سر و صدای معده را کنترل کند، خاطرنشان کرد: یک فنجان و نیم ماست طبیعی (کم چرب یا پروبیوتیک) غذا را به شکل موثری از دستگاه گوارش عبور میدهد.
شورورزی توضیح داد: ماستهای پروبیوتیک قابلیت هضم غذا بهویژه لبنیات و حبوبات را در رودهها بهبود میدهند و بنابراین از تشکیل گاز در دستگاه گوارش جلوگیری میشود و ایجاد نفخ و سر و صدا به حداقل میرسد.
وی یادآور شد: عسل در درمان سرفههای شدید بسیار مؤثر است به طوری که دو قاشق چایخوری عسل قهوهای و غلیظ بسیار موثرتر از داروهای بدون نسخه ضدسرفه است و شدت دفعات سرفههای شدید را در کودکان کاهش می دهد.
کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور تأکید کرد: آنتیاکسیدانهای موجود در عسل و عوامل ضد میکروبی آن التهاب بافتهای گلو را کاهش میدهد و بیمار را آرام میکند البته این در صورتی است که عسل طبیعی باشد.
کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور درباره مضرات درمان خودسرانه با داروهای شیمیایی هشدار داد و افزود: درمانهای طبیعی میتوانند بسیار بهتر و بیشتر از داروهای شیمیایی سبب برطرف شدن این ناراحتیها و بیماریها شوند.
شورورزی اضافه کرد: زمانی که فرد عصبانیت و استرس بالایی دارد، به هم ریخته است، موز میتواند توان مقابله با شرایط دشوار و اضطراب را افزایش دهد.
وی افزود: تحقیقات نشان داده است یک موز متوسط 105 کالری و فقط 14 گرم قند دارد، که همین مقدار فرد را سیر کرده و قند خون را به شکل ملایمی بالا میبرد.
کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور اظهار کرد: موز 30 درصد ویتامین B6 مورد نیاز روزانه را تامین میکند که این ویتامین باعث میشود مقدار سروتونین تولید شده در مغز افزایش یابد./س