رئیس پلیس فتای استان اردبیل از شناسایی و دستگیری عامل اغفال، تهدید و اخاذی از دختر جوان دانش‌آموز در اردبیل خبر داد.

سرهنگ علی قهرمان طالع گفت: به دنبال مراجعه شهروندی به پلیس فتا و ادعای وی مبنی بر اینکه فردی ناشناس پس از دوستی با دختر جوان در فضای مجازی و جلب اعتماد وی، علاوه بر دریافت طلا و جواهرات فرزندش، تهدید به انتشار تصاویر خصوصی دخترش در فضای مجازی می‌کند، بررسی موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت.

وی گفت: کارشناسان پلیس فتا با توجه‌ به مستندات و اظهارات شاکی، با بررسی‌های فنی و تخصصی در کمترین زمان ممکن عامل این اقدام مجرمانه را شناسایی و به پلیس فتا احضار کردند.

وی با بیان اینکه متهم پسری ۲۳ ساله است که ابتدا به بهانه ازدواج با دانش‌آموز ۱۴ ساله در فضای مجازی ارتباط برقرار کرده است، اظهار کرد: متهم حتی برای جلب اعتماد بیشتر دختر جوان، زمینه صحبت تلفنی با خواهر و خاله خود را فراهم کرده است.

رئیس پلیس فتای استان اردبیل بیان کرد: پس از قرارهای حضوری، متهم به بهانه درمان بیماری خود طلا و جواهرات دختر جوان را دریافت و در ادامه اقدام به تهدید و انتشار تصاویر خصوصی و اخاذی کرده است.

سرهنگ قهرمان طالع ادامه داد: متهم اعتراف کرد که با حساب کاربری جعلی پس از طرح دوستی با دختران، با وعده وعیدهای مختلف، ترفند و فریب و همچنین بازی با احساسات عاطفی آن‏ها، تصاویر خصوصی و خانوادگی این دختران را گرفته و با علم و آگاهی به اینکه آنها بدون اطلاع خانواده تصاویر را در اختیارم قرار داده‌اند، اقدام به اخاذی از آنها می‌کردم.

وی با بیان اینکه تمامی طلا و جواهرات دریافتی به شاکی عودت داده شد، اضافه کرد: متهم با تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی و رسیدگی تحویل مراجع قضایی شد.

وی با بیان اینکه افراد سودجو با ترفندهای مختلف درصدد سرقت تصاویر و اطلاعات شخصی شهروندان هستند، گفت: کاربران فضای مجازی تحت هیچ شرایط و عنوانی به افرادی که با وعده‌ وعیدهای مختلف قصد برقراری ارتباط با آن‏ها را در شبکه‌های اجتماعی دارند اعتماد نکرده و اطلاعات و تصاویر خصوصی خود را در اختیار آنها قرار ندهند، چرا که امکان سوء‌استفاده افراد فرصت‌طلب از اطلاعات شخصی افراد متصور است.

رئیس پلیس فتای استان اردبیل افزود: در فضای مجازی نیز مانند فضای واقعی، افراد زیادی با افکار مثبت و منفی وجود دارد که هر یک متناسب با نوع فرهنگ و تربیت خود مشغول فعالیت هستند و کاربران برای در امان‌ ماندن از دست بزهکاران اینترنتی، ابتدا باید مراقب رفتار خود باشند و زمینه و بستر لازم برای فعالیت مجرمانه دیگران علیه خود را فراهم نکنند.

سرهنگ قهرمان طالع اظهار کرد: والدین همان‌طور که بر رفتار فیزیکی فرزندان خود در فضای حقیقی نظارت دارند برای جلوگیری از هرگونه خطرات و مشکلات احتمالی حتما باید بر رفتار و اقدامات فرزندان خود در فضای سایبری نیز نظارت دقیق و کافی داشته باشند.

وی بیان کرد: بهترین اقدام برای کاهش تاثیرات منفی و افزایش استفاده بهینه از اینترنت، آموزش است و هیچ راه دیگری به‌ غیر از ارتقای سطح مهارت و سواد رسانه چه برای والدین و چه برای فرزندان وجود ندارد.

وی اضافه کرد: همراهی صمیمانه والدین با فرزندان خود در فعالیت‌های فضای مجازی از آسیب‌های این فضا پیشگیری می‌کند ، همراهی و ارتباط صمیمانه و همچنین آگاه‌سازی فرزندان نسبت به خطرات و تهدیدات فضای مجازی و دانستن ایمنی باید مورد توجه قرار بگیرد.

رئیس پلیس فتای استان اردبیل با اشاره به اینکه کارآگاهان پلیس فتا با حداکثر توان، تخصص و تعهد از امنیت کاربران فضای مجازی پاسداری می‌کنند، گفت: کاربران در صورت مواجهه با افراد سوءاستفاده‌ کننده، سریع ارتباط خود را با وی قطع و برای دریافت مشاوره و راهنمایی‌های لازم از پلیس فتا کمک بخواهند.

سرهنگ قهرمان طالع ادامه داد: مردم می‌توانند جرایم سایبری از جمله کلاهبرداری‌های اینترنتی، مزاحمت‌های آنلاین در شبکه‌های مجازی، حملات سایبری، سرقت‌های اینترنتی از حساب‌های بانکی و فعالیت تارنماهای مجرمانه در فضای مجازی را از طریق سامانه آنلاین و شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ به مرکز امداد و فوریت‌های سایبری پلیس فتا اطلاع دهند.

برچسب ها: پلیس فتا ، فضای مجازی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.