به گزاش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام ؛ حجتالاسلام صحبتالله رحمانی با باین این مطلب افزود: اين مرحله سخت است چون کارشناسان نظامی معمولا در چنین فضایی با فرسایش خاک و جا به جایی «مین» مواجه میشوند.
وی يادآور شد: از آغاز عملیات پاکسازی مناطق آلوده به مین، در مجموع 699 هزار هکتار زمین آلوده مینزدایی و تنها 1000 متر از مناطق آلوده به مین دهلران باقی مانده است که کف، دهانه و حاشیه تالابها و رودخانهها بیشترین اين فضا را شامل میشود.
وي پیشبینی کرد: عملیات پاکسازی کف،دهانه و حاشیه رودخانهها و بقیه مناطق آلوده به مین در شهرستان مرزی دهلران تا پایان سال 91 یا آغازین ماههای سال 92 خاتمه یابد.
حجتالاسلام رحمانی همچنين گفت: در طول 1200 کیلومتر مرز مشترک ایران و عراق کارشناسان نظامی جمهوری اسلامی از زمان آغاز عملیات پاکسازی تا به امروز نزدیک به 17 میلیون عدد مین از جمله مینهاي ضد نفر را کشف و خنثی كردهاند که بیشترین حجم این كار در 420 کیلومتر مرز ایلام با استانهاي «واسط » و «میسان» عراق انجام شده است.
به گفته وي، در حال حاضر عملیات مینزدایی از منطقه مهران پایان یافته تلقی میشود و کار پاکسازی مناطق عملیاتی دهلران هم تا پایان سال جاری یا ابتدایسال 92 محقق خواهد شد.
وی گفت: استرداد املاک پاکسازی شده از مین براساس اسناد پیش از جنگ در حال انجام است و استانداری ایلام به عنوان متولی در خصوص واگذاری اینگونه اراضی، در هر گونه تصمیمی به اسناد موجود حقوقی و حقیقی رجوع میکند که تا همین الان هم بسیاری از این اراضی پاکسازی شده به بخشهای دولتی و خصوصی عودت داده شده است.
به گفته رحماني، زمینهای کشاورزان دو منطقه دهلران و مهران معمولا پس از هر عملیات پاکسازی به صاحبان آنها واگذار میشود و اراضی دولتی که محیط زیست و منابع طبیعی برابر اسناد متولی آنهاست نیز براساس ضوابط و آییننامههای مرتبط به این دستگاهها واگذار خواهد شد./س