دکتر عباس بصیری، رئیس مرکز تحقیقات کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: شب ادراری کودکان به دو دسته تقسیم میشود نوع اول آن به دلیل وجود عفونت ادراری و اختلال مجاری است که به آن شب ادراری ثانویه می گویند، نوع دوم آن که شب ادراری اولیه اطلاق می شود هیچ گونه علتی برای آن پیدا نشده است.
وی با بیان این که باید یک نوع اختلال عصبی تا سن 3 تا 4 سالگی در کودک تکامل پیدا کند گفت: ممکن است این تکامل در برخی از کودکان صورت نگیرد و سیستم عصبی دچار اختلال باشد البته باید توجه داشت که عوامل ارثی و خانوادگی هم در بروز شب ادراری کودکان دخیل هستند.
وی عنوان کرد: اگر پدری در دوران کودکی دچار شب ادراری بوده احتمال شب ادراری در کودکش 30 درصد و اگر پدر و مادر هر دور در دوران کودکی دچار شب ادراری بوده اند احتمال شب ادراری فرزند کودکشان 70 درصد خواهد بود.
بصیری با اشاره به این که یک پروژه تحقیقاتی در این مرکز در خصوص شب ادراری در حال انجام است اظهار داشت: این پروژه تحقیقاتی در رابطه با وجود شب ادراری و میزان بهره هوشی کودکان است که باید روی 100 کودک انجام شود تا به امروز روی 30 کودک انجام شده که تا اواخر مهرماه روی 100 نفر به طورکامل انجام می شود که امیدواریم نتایج آن تا آخر آبان ما استخراج شود./ح