‌بیماران تالاسمی به منظور تقویت و حفظ سلامت استخوانها باید مواد غذایی سرشار از کلسیم را مصرف کنند.

به گزارش گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، دکتر زهرا اباصلتی، کارشناس مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه سست و شکننده شدن استخوان ها به عنوان يکي از عوارض اين بيماري، مشکلات زيادي را براي تالاسمي ها به وجود مي آورد، اظهار داشت: مصرف شیر و لبنیات و منابع غذایی حاوی ویتامین Dشامل زرده تخم مرغ و ماهی از جمله مواد غذایی است که بیماران تالاسمی باید در رژیم غذایی خود قرار دهند.

دکتر زهرا اباصلتی با بیان اینکه به اين بيماران بايد به طور مرتب خون تزريق شود. به همين دليل مقدار زيادي آهن در بدنشان دارند که مي تواند به قلب و ساير اندام هاي بدن آسيب برساند، خاطر نشان کرد: ‌کلسیم علاوه بر افزایش استحکام استخوانها جذب آهن را نیز در بدن بیماران تالاسمی کاهش می دهد.

کارشناس مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیماران تالاسمی مواد غذایی حاوی آهن را باید با احتیاط بیشتری مصرف کنند، اظهار داشت: ‌گوشت گاو، گوسفند، جگر، لوبيا، حبوبات، سويا، کره و بادام زميني، گندم، آلو، هندوانه، بروکلي، کشمش، اسفناج و سبزيجات سبز برگي شکل، نخودفرنگي و نخود از جمله مواد غذایی حاوی آهن به شمار می رود.

دکتر زهرا اباصلتی به بیماران تالاسمی توصیه کرد: ‌از قابلمه و ظروف آهني براي پخت غذا استفاده نکنيد، چون مقداري از آهن ظروف حين عمل پخت مي تواند وارد غذاي شما شود، مواد غذايي مثل آب پرتقال و آب ساير مرکبات را مصرف نکنيد، زيرا جذب آهن را در بدن افزايش مي دهند. مصرف چاي و قهوه، جذب آهن را در بدن کاهش مي دهد. هميشه برچسب مواد غذايي را که مي خريد، بخوانيد تا از مقدار آهن موجود در آنها مطلع شويد./ح
برچسب ها: کلسیم ، تالاسمی ، استخوان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.