به گزارش
گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، دکتر بهناز انجذاب اظهارداشت: سلامت یک جامعه بستگی به خانواده دارد و پایه و اساس سلامت خانوده بستگی به سلامت زن در جامعه دارد.
وی ضمن اشاره به بهداشت دوران بلوغ دختران نوجوان اظهار داشت: در دوران بلوغ تغییراتی در سیستم بدن دختران بو جود می آید که توانایی تولید به مثل نیز در دختران کشف می شود؛ سپس تغییراتی شامل صفات ثانویه در فرد بوجود می آید.
وی با بیان این مطلب که تغییرات در دوران بلوغ حدود 5/4 سال طول می کشد، افزود: علاوه بر تغییرات جسمانی، تغییراتی نیز در روح و روان فرد نیز اتفاق می افتد که دختر از کودکی به یک فرد بزرگسال تبدیل شود.
انجذاب با تاکید بر سلامت جسمی و تغذیه دختران خاطر نشان ساخت: دوران بلوغ بعد از دوران جنینی یکی از زمان هایی است که بیشترین سرعت رشد را در طول عمر یک شخص دارد.
دکترای تخصصی بهداشت باروری در یزد ضمن تاکید به مصرف روزانه5 وعده میوه، شیر و لبنیات و همچنین انجام فعالیت های جسمانی و تحرک در دختران نوجوان گفت: این مهم منجر به پیشگیری از بروز پوکی استخوان در سنین بزرگسالی می شود.
این دکترای تخصصی بهداشت باروری خاطرنشان ساخت: در دوران بلوغ قد دختران بلند شده، وزن افزایش یافته، توده چربی و عضلات افزایش می یابد و از طرف دیگر حجم خون در گردش نیز افزایش می یابد به همین دلیل نیازهای تغذیه ای در این دوران از اهمیت خاصی برخوردار هستند.
وی ادامه داد: در صورتی که دختری در دوران بلوغ نیازهای تغذیه ای اش تامین نگردد در سنین بزرگسالی با مشکلات عدیده ای روبه رو خواهد شد.
این دکترای تخصصی بهداشت باروری عنوان داشت: یکی دیگر از نیازهای دوران بلوغ دختران نیاز بدن به دریافت کالری است که یک دخترنوجوان باید روزانه 2200 کیلو کالری دریافت کند که این نیاز به کالری باید از مواد غذایی سالم و کامل مثل حبوبات، غلات و به مقدار کمی چربی تامین شود.
وی توصیه کرد: دختران نوجوان سعی کنند از مصرف تنقلات و نوشابه های گازدار اکیدا خودداری کنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد ضمن اشاره به نیاز دختران به دریافت آهن گفت: به دلیل افزایش حجم خون و افزایش حجم عضلات بدن و افزایش اکسیژن رسانی به عضلات در این دوران نیاز به تامین آهن مورد نیاز بدن احساس می شود و
از طرفی با آغاز پدیده قاعدگی و از دست دادن مقدار خون از بدن نیاز به مصرف ترکیبات آهن ضرورت پیدا می کند.
وی با اشاره به کم خونی فقرآهن در این دوران به عنوان یکی از مشکلات شایع در دختران توصیه کرد: مصرف مواد غذایی غنی از آهن مثل، گوشت قرمز، تخم مرغ، و سبزی جات برگ سبز باید در رژیم غذاییشان استفاده شود و حتی از مصرف مکمل فرآورده های آهن نیزاستفاده کنند. چرا که کم خونی فقرآهن منجر به ضعف، بی حالی خستگی زودرس در فرد شده و در نهایت بر روی یادگیری و تحصیلات فرد تاثیرات سوء خواهدداشت.
این دکترای تخصصی بهداشت باروری در ادامه با اشاره به نیاز به کلسیم در این دوران تصریح کرد: به دلیل افزایش قد و تشکیل شدن 50 درصدی توده استخوانی بدن در این دوران توصیه می شود مصرف شیر و لبنیات به شکل مرتب و روزانه مصرف گردد .
وی با بیان این مطلب که بهترین سن برای پیشگیری از بروز پوکی استخوان نوجوانی وجوانی است گفت: اگر نوجوان در دوران بلوغ از توده استخوانی خوبی برخوردار باشد در سنین بزرگسالی نیز از پوکی استخوان پیشگیری می شود.
وی همچنین به مصرف روزانه5 وعده میوه، شیر و لبنیات و همچنین انجام فعالیت های جسمانی و تحرک در دختران نوجوان تاکید و تصریح کرد: مادران می توانند دختر خود را هنگام تهیه، خرید و حتی آماده سازی میوه و سبزی جات در آشپزخانه نحوه تغذیه صحیح را به فرزند خود آموزش دهند.
انجذاب با تاکید بر سلامت دختران در دوران نوجوانی گفت: بسیاری از مشکلات دوران میانسالی همچون؛ چاقی،
فشارخون بالا، دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و
پوکی استخوان رامی توان از دوران نوجوانی پیشگیری نمود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد در ادامه با تاکید بر انجام فعالیت ورزشی دختران نوجوان یادآورشد: پیاه روی، راهپیمایی های خانوادگی ، دوچرخه سواری و شرکت در کلاس های ورزشی بهترین ورزش برای دختران می باشد تا بتوانند بهبودی سلامت و تناسب اندام خود را بدست آورند.
وی همچنین به تشویق خانواده به فرزندان جهت انجام فعالیت های ورزشی تاکید کرد و افزود: خانواده با دادن پاداش های مناسب به فرزندان عادت ورزش کردن را در آنها نهادینه کنند.
انجذاب افزایش اعتماد به نفس، تقویت روحیه و افزایش سلامت اجتماعی را از دیگر فواید ورزش در دختران نوجوان برشمرد./عط