ضمانت نامه‌های گمرکی به منظور تضمين تعويق يا تقسيط سود و عوارض گمرکی، ترخيص موقت کالا، ترانزيت کالا و پاساوان صادر می‌شود.

به گزارش خبرنگار بازار باشگاه خبرنگاران انواع ضمانت نامه های صادراتی عبارتند از: ضمانت نامه شرکت در مناقصه و مزایده، ضمانت نامه حسن انجام کار،ضمانت نامه پیش پرداخت، ضمانت نامه استرداد کسور وجه الضمان، ضمانت نامه پرداخت و سایر ضمانت نامه های مجاز وضمانت نامه‌های گمرکی از انواع ضمانتنامه‌های تعهد پرداخت می‌باشد و ريسک بالايی را به بانک تحميل می‌نمايد. يکی از خصوصيات ضمانت نامه‌های گمرکی پرداخت قريب‌الوقوع آن در سررسيد ضمانت نامه بدون درخواست مضمو‌ن له يا ضمانت خواه می‌باشد و در نتيجه بانک‌ها در صدور آنها وثائق با قابليت بالای نقدشوندگی را مطالبه می‌نمايند.

انواع ضمانت نامه‌های گمرکی:
ضمانت نامه پرداخت سود و عوارض گمرکی: اين ضمانت نامه‌ها در مواقعی به کار می‌رود که واردکننده کالا توان پرداخت يک جا و نقدی سود و عوارض گمرکی کالای وارد شده را نداشته باشد و ناگزير است از گمرک درخواست نمايد با تعيين مهلتی برای پرداخت بدهی مجوز ترخيص کالا را قبل از پرداخت سود و عوارض گمرکی صادر نمايد و گمرک نيز اين مجوز را در قبال صدور ضمانت نامه بانکی به انجام می‌رساند.

ضمانت نامه ترانزيت کالا: اين‌گونه ضمانت نامه‌ها به منظور تضمين پرداخت سود و عوارض گمرکی کالاهايی صادر می‌شود که قصد وارد کننده، صرفا ترانزيت کالا (ورود از مرز بازرگان و خروج از گمرک جنوب) می‌باشد. لذا واردکننده حسب درخواست گمرک، مبنی بر حصول اطمينان از جهت خروج و ترانزيت کالا به اخذ ضمانت نامه از بانک اقدام می‌نمايد.

ضمانت نامه ترخيص موقت کالا: زمانی که قصد واردکننده از ورود کالا برگزاری نمايشگاه يا نمونه‌برداری، قالب‌گيری و کپی‌برداری از کالای وارد شده باشد و قصد فروش آن در داخل کشور نباشد، حسب درخواست گمرک و اطمينان از بازگرداندن کالا پس از برگزاری نمايشگاه يا نمونه‌برداری، اين نوع ضمانت نامه از بانک درخواست می‌شود.

ضمانت نامه پاساوان کالا: اين نوع ضمانت نامه نيز به منظور تضمين سود و عوارض گمرکی می‌باشد و به لحاظ عدم امکان نگهداری کالا در گمرک ورودی کشور يا ساير مشکلات در پرداخت سود و عوارض مربوطه، کالای موصوف با نظارت گمرک به ساير گمرکات کشور يا انبارهای مـورد قبول گمرک منتقل و پس از پـرداخت سـود و عوارض مربوطه، ضمانت نامه باطل می‌گردد.

ضمانت نامه نظام وظيفه: اين نوع ضمانت نامه با رعايت آيين‌نامه صدور ضمانت نامه‌ها و اخذ وثائق سهل‌الوصول برای تضمين بازگشت مشمولين نظام وظيفه عمومی که از کشور خارج می‌شوند به نفع سازمان نظام وظيفه صادر می‌گردد. اين‌گونه ضمانت نامه‌ها نيز دارای ريسک بالا بوده و فقط در مقابل 100درصد وجه نقد توسط بانک صادر می‌شود. شايان ذکر است پرداخت وجه ضمانت نامه در سررسيد صرف نظر از درخواست ضبط آن توسط سازمان نظام وظيفه الزامی می‌باشد.

ضمانت نامه‌های دادگستری: يکی ديگر از انواع ضمانت نامه‌های تعهد پرداخت می‌باشد که حسب درخواست ضمانت خواه به نفع مراجع قضايی جهت طرح دعاوی طرح شده در دادگستری توسط بانک صادر می‌شود و معمولا بانک‌ها در قبال اخذ 100درصد وجه نقد يا 100درصد وثائق سهل‌الوصول آن را صادر می‌نمايند.

ضمانت نامه‌های متفرقه: اين ضمانت نامه‌ها به درخواست متقاضی به منظور تضمين موارد خاصی مانند بدهی مالياتی، بيمه‌ای، تامين اجتماعی وزارت بهداشت و درمان، ... صادر می‌گردد.
ضمانت نامه‌های ارزی: ضمانت نامه‌های ارزی از جمله ضمانت نامه‌های با موضوعيت پيمانکاری يا تعهد پرداخت می‌باشند که توسط بانک‌های يک کشور به نفع دستگاه‌های اجرايی يا بانک‌های کشورهای ديگر صادر می‌شود. شرط صدور ضمانت نامه‌های ارزی توسط بانک‌ها و موسسات اعتباری ايرانی برای دستگاه‌ها و بانک‌های خارج از کشور به لحاظ احتمال پرداخت به آنها به مضمون‌ له، اخذ موافقت بانک مرکزی می‌باشد. بدين منظور بانک‌ها می‌بايست ضمن بررسی‌های متداول خود برای صدور ضمانت نامه از طريق ادارات خارجه يا امور بين‌الملل يا عمليات ارزی خود با توصيف ارکان ضمانت نامه و موضوعيت آن از بانک مرکزی اقدام به اخذ مجوز نمايند
 
برچسب ها: بازار ، ضمانت ، صادرات ، بانک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار