سلطانی کارشناس سیاست گذاری مسکن با بیان اینکه اجرای سامانه املاک واسکان نقش بسیار موثری در رونق بازار مسکن دارد گفت: سامانه املاک واسکان در شرایط کنونی نمی تواند کامل شود چراکه همچنان دستگاه ها به این سامانه متصل نشده اند و همین امر باعث شده که روند اجرا با تاخیر همراه شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر سامانه املاک و اسکان چشم انتظار آن است که وزارت کشور وسامانه خانوار به این سامانه متصل شوند و اگر این سامانه متصل شود می توان امیدوار بود که برنامه ریزی برای رونق بازار مسکن با سرعت بیشتری پیش رود.
کارشناس سیاست گذاری مسکن با بیان اینکه شناسایی خانههای خالی و مبارزه با احتکار از دیگر مزیتهای بهکارگیری سامانه املاک است گفت: به طور قطع باید از سرمایهگذاری سوداگرانه در بخش مسکن جلوگیری شود تا مالکان نتوانند مسکن را احتکار کنند.
او افزود: بیتردید شناسایی و عرضه خانههای خالی در سامانۀ املاک اقدامی است که باید مستمر صورت گیرد؛ البته قوانین فعلی در خصوص بازار مسکن باید ادامه داشته باشد و نمایندگان مجلس به عنوان مجری این طرح را به نحو مطلوبی اجرایی کنند.
این کارشناس اقتصادی مسکن با بیان اینکه تاکنون با استفاده از سامانه املاک و اسکان میزان شناسایی و اخذ مالیات از خانههای خالی رشد پیدا کرده که این یک خبر بسیار خوبی است گفت: به طور قطع همکاری و تعامل مجلس و دولت هم میتواند بر این امر تاثیر گذار باشد. با اجرا شدن قانون اخذ مالیات از خانههای خالی، قطعا به قسمت عمدهای از نیازهای مسکن پاسخ داده میشود.
وی با تاکید بر اینکه سامانه املاک و اسکان نقش موثری در عرضه خانه های احتکار شده در کشور را دارد گفت: اجرای این اقدام می تواند بازار مسکن را به سمت ثبات هدایت کند.