تحولات اسماعیلیه از ابتدا تا به حال:فرقة اسماعیلیه، دومین فرقه پرجمعیت شیعه، بعد از اثنی عشری است. تشكیل این فرقه به خاطر اختلاف برسر جانشینی امام جعفر صادق سلام الله علیه بود، كه آن ها در سال 148ق. (765م.) در كوفه از شیعیان جدا شدند و دست به نهضتی سیاسی مذهبی برای براندازی عباسیان زدند. آنها قایل بودند كه حكومت عدل توسط امامی از فرزندان اسماعیل بن جعفر(پسر بزرگ امام صادق سلام الله علیه) به وجود می آید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران موسسه راهبردی دیده بان، در مقاله در مورد اسماعیلیه و خیانت های آنان نوشت:

aqakhan7

تحولات اسماعیلیه از ابتدا تا به حال:
فرقة اسماعیلیه، دومین فرقه پرجمعیت شیعه، بعد از اثنی عشری است. تشكیل این فرقه به خاطر اختلاف برسر جانشینی امام جعفر صادق سلام الله علیه بود، كه آن ها در سال 148ق. (765م.) در كوفه از شیعیان جدا شدند و دست به نهضتی سیاسی مذهبی برای براندازی عباسیان زدند. آنها قایل بودند كه حكومت عدل توسط امامی از فرزندان اسماعیل بن جعفر(پسر بزرگ امام صادق سلام الله علیه) به وجود می آید.

اسماعیلیان در قطعاتی از تاریخ دارای حكومت بوده اند( مثل فاطمیون مصر و الموت ایران)، بنابراین توانستند، عقاید خود را مكتوب و نظام مند كنند. با نگاهی به تاریخ اسماعیلیه باید گفت، آنها سه دوره تاریخی داشته اند که عبارتند از: اول دوره كمون و شكل گیری؛ كه بعد از شهادت امام صادق سلام الله علیه تا زمان اختفای محمد بن اسماعیل را شامل می شود شیعه اثنی عشری و اسماعیلیه دو فرقۀ اصلی شیعه، در این زمان ، در حال شكل گیری بوده و حكومت عباسی هم مخالف آنان بود و پیوسته آنان را مورد آزار قرار می داد، بنابراین آنان، بیشتر در خفا زندگی كرده و عقاید خود را شفاهی بیان می كردند و از آنان، در این دوره آثار معدودی بر جای مانده است.
دوم، دوره ستر؛ این دوره پس از به امامت رسیدن محمد بن اسماعیل آغاز شد و تا تشكیل حكومت اسماعیلی در مغرب ادامه داشت. محمد به خاطر احترامی كه مردم برای امام كاظم سلام الله علیه می گذاشتند كم كم، اعتبار خود را در مدینه از دست داد، لذا از مدینه هجرت نمود و در عراق و ایران، یك زندگی مخفی را شروع كرد و با اعزام داعیان خود به نقاط مختلف، طرفداران خود را رهبری می كرد. پس از او نیز فرزندان او به سلمیه شام هجرت نمودند و در آنجا به طور مخفیانه، زندگی كردند. در این زمان آنها فقط از طریق داعیان خود، با مردم در ارتباط بودند.
سوم، دوره كشف(ظهور) ؛ كه با تشكیل دولت اسماعیلی در مغرب و بعد در مصر(فاطمیون) آغاز می شود كه امامان دیگر مخفی نبودند، و به طورآزادانه به تبلیغ دین خود پرداختند. این، زمانِ شكوفایی آنان است و بسیاری از عقاید خود را نیز تدوین نمودند. در این دوره بسیاری از عقایدی را كه در دوران ستر و كمون وجود داشت و فاطمیون آنان را نمی پسندیدند، حذف كرده و توانستند آن ها را نظام مند كنند. الان هم اسماعیلیه در دو فرقه مستعلوی(بهره ها و خوجه ها) و نزاری آقاخانی ادامه حیات می دهند.

 

بررسی فرقه اسماعیلیه ی نزاریه ی قاسم شاهیه ی آقاخانیه:
آقاخانها امامان فرقه نزاریه اسماعیلیه هستند، اسماعیلیه به فرقی تقسیم شده است که یکی از آنها نزاریه هستند، نزاریه خود به دو گروه قاسم شاهیها و محمد شاهیها تقسیم یافته اند.
جد اين خانواده سيد ابوالحسن خان اهل كهك قم بود كه از سادات اسماعيليه به شمار ميرفت و از آغاز دولت زنديه تا زمان آقا محمدخان قاجار حكومت كرمان را داشت و خود را از اعقاب اسماعيل بن جعفر صادق(ع) ميدانست. پس از فوت او (1257 ق) پسرش شاه خليل الله به امامت رسيد كه در سال 1243 ق در نزاري كه ميان پيروان او و اتباع اثني عشري واقع شده به قتل رسيد. فتحعلي شاه، حسنعلي شاه پسر شاه خليل الله را استمالت كرد و دختر خود را به همسري او درآورد و حكومت قم و محلات را به او واگذار و او را ملقب به (آقاخان) كرد. ولي وي به هند كوچيد و آنجا را مركز فرقه و دستگاه خويش ساخت و از آن تاريخ اين خانواده در هند سكونت يافتند. حسن علي شاه كه ملقب به آقاخان و معروف به آقاخان اول بود پيشوائي خوجه ها و همه اسماعيليه هند را داشت و در سال 1298 ق درگذشت.
پس از او پسرش آقا علي شاه الحسيني يا آقاخان دوم (م1352ق) پيشواي اسماعيليه هند شد. پس از او سلطان محمد شاه ملقب به آقاخان سوم به امامت رسيد (1877 - 1957م) وي رهبر روحاني اسماعيليان نزاري در هند و همچنين خوجه ها و اسماعيليان ايران و آسياي مركزي و سوريه و شرق آفريقا گرديد.
آقاخان در سال 1327ش از ايران تقاضاي تابعيت كرد. محمد رضا پهلوي با اين درخواست موافقت كرد و به او لقب (حضرت والا) داد. پس از او نوة ‏ پسريش كريم متولد 1315ش/1936م در بيست و يك سالگي برحسب وصيت جدش به امامت رسيد و اكنون پيشواي فرقه اسماعيليه آقاخانيه مي‎باشند.


انحرافات عقیدتی فرقه:
انحراف اسماعيليه از زواياي مختلف قابل بررسي است كه مهمترين انحرافات اين گروه را مي‌توان سه چيز برشمرد:
الف. تأويلات باطنيه در حد بي‌اعتبار دانستن ظواهر شرع پيش مي‌رود، يعني اينها احكام مانند وجوب نماز، روزه، حج و... را قابل نسخ و رفع مي‌دانند. روي اين حساب با انكار شريعت راه اباحه‌گري بي‌حد و مرز را مي‌پيمايند. و چنين عقيده به اتفاق فرق اسلامي موجب كفر و خروج از اسلام است، بدين جهت هنگامي كه تمام مذاهب اسلامي نماينده به مجمع التقريب بين المذاهب الاسلامي معرفي كرد، اين گروه موفق نگرديد كه نماينده خود را شامل مجمع مزبور نمايد، زيرا همه فرق اسلامي، مسلماني گروه مزبور را قبول نداشتند و براي انحراف يك فرقه منسوب به اسلام بالاتر از اين نمي‌توان تصور كرد.
ب. شيعه اثناعشري، گروه مزبور را گمراه و منحرف مي‌دانند، زيرا تاويلات بي‌حد و مرز آنان علاوه بر نفي ظواهر شريعت به نفي خشم نبوت هم مي‌انجامد و اينكه عدد هفت براي آنان يك ارزش مادر به حساب مي‌آيد تا همه انبياءو اوصيا و امامان را منحصر در عدد هفت، كند.و دين تأثيرپذيري از عرفان و عقايد هندوئيزم و فلسفه ستاره پرستان است.
ج. عدم پذيرش امامان بعد از امام صادق ـ عليه السلام ـ خود انحرافي است كه به منزله انكار همة ائمه است و انكار يكي از امامان مانند انكار رسول الله ـ صلي الله عليه و آله ـ است.انحرافات اسماعيليه از نظر معرفتي خيلي فراوان است و در واقع تمام انحرافات آنان به همان سه انحراف اول بر مي‌گردد. اما انحرافات رفتاري آنان نيز قابل تأمل است. از جمله همانطوري كه در كتاب پل آمير آمده است در قهستان تمام مردان جنگي اسماعيليه را به خواجگي مي‌كشاندند و اين خود جنايت بزرگ در عرف عقلاي جهان است.

 

بیوگرافی امام و قطب فرقه(شاه کریم حسینی):
امام و رهبر شیعیان اسماعیلی آقاخانی، شاه کریم حسینی است که ملقب به آقاخان چهارم و چهل و نهمین امام این فرقه می‌باشد، آقاخان چهارم نوة آقاخان سوم است که بنابر وصیت او جانشین اش در امامت شد. آقاخان چهارم عموماً در جهان غرب او را حضرت والا پرنس کریم آقاخان چهارم می نامند. در سوئیس در حضور نمایندگان نزاری آسیا و آفریقا به عنوان امام جدید اعلام شد. آقاخان چهارم در 1936 در ژنو به دنیا آمد، 9 سال در مدرسه شبانه روزی "لوروزه" در سوئیس درس خواند بعد وارد دانشگاه هاروارد در آمریکا شد. بعد از امام شدن در سن بیست سالگی، یک سال در تحصیلات خود را وقف کرده و به دیدن جماعتهای مختلف نزاری پرداخت، سال آخر تحصیلات خود را در هاروارد در سال(1985 ـ 1959) به اتمام رسانید و لیسانس تاریخ اسلام گرفت، وی مدتی مسئول کمک‌های کشاورزی سازمان ملل متحد بوده‌ و مالک شبکه توسعه آقاخانیا "AKDN" و هم اکنون سی و دومین فرد ثروت‌مند انگلستان است، فعالیت شبکه او های اکثرا در کشورهای جهان سوم می باشد.

 

تصاویری از قطب فرقه و روابط سیاسی پنهان و آشکار آن با دولت ها مستعمر:

      خانواده سلطنتیه قطب فرقه قاسم شاهیه ی آقاخانیه!

 aqakhan2

 

       آقاخان چهارم به همراه هیلاری کلینتن وزیر خارجه آمریکا!

aqakhan5

 

      سیاست های چندگانه بزرگان فرقه! (یک بام چند هوا..!؟)

aqakhan1 

 

      روابط پنهان و آشکار!

aqakhan3

 

تشکیلات فرقه:
آقاخان چهارم در حال حاضر از شبکه ای شامل بیش از سیصد مؤسسه و برنامه آموزش در هند و پاکستان و کنیا و تانزانیا و جاهای دیگر حمایت و پشتیبانی می کند، به کارهای اقتصادی رغبت نشان می دهد.

قطب این فرقه تشکیلات وسیع و سازمان یافته ای را درسراسر جهان تشکیل داده که از جمله آنها:

1. AKA آکادمی آقاخان که هدف آن عضوگیری و آموزش جهت تبلیغ و نشر اعتقادات و اهداف این فرقه در شهرها و کشورهای دنیا می باشد.

2.AKES خدمات آموزشی آقاخان
3.AKF بنیاد آقاخان
4.AKFED صندوق توسعه اقتصادی آقاخان، جهت برنامه ریزی مالی و تامین بودجه تبلیغاتی فرقه استفاده می شود.
5.AKHS آقاخان خدمات بهداشتی درمانی
6.AKPBS ساختمان برنامه ریزی آقاخان
7. AKT فرهنگ آقاخان
8.AKU دانشگاه آقاخان
9.UCA دانشگاه آسیای مرکزی، بنیاد تمرکز که برای جذب فرقه از سراسر دنیا دانشجو بدون دریافت هزینه میپذیرد.
10.خدمات ترويج صنعتي
11.دانشكده پزشكي آقاخان
12.مدرسه پرستاري
13.مركز اسماعيليه لندن
13.بنياد جوايز معماري آقاخان
14.بيمارستان آقاخان كراچي
و دیگر نهادها و موسساتی که در سراسر دنیا جهت تبلیغ، عضو گیری و تامین بودجه های کلان که صرف گسترش فرقه و تبیین آن در کشورهای دنیا بالاخص کشورهای جهان سوم می گردد.

 

aqakhan4 

 

aqakhan6

 

لازم به ذکر است بدانید، خیانت های این فرقه و سیاست های یک بام دو هوایشان و همکاری و رابطه های آنها با دولت ها مستعمر و ضد اسلام و لطمات پی در پی آنها به پیکره ی دین مبین اسلام و کشور عزیزمان بر همه مبرهن و آشکار است، که در بخش های آینده به آن خواهیم پرداخت.

برچسب ها: اسماعیلیه ، خیانت ، اسلام
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.