به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان ،عبدالكريم پاكسيرت بيان كرد: كارشناسی و جمعآوري تمام پوشهها، تهيه فرم براي تحويل به هيات داوران و تهيه سيديها را همراه با آثار صوتي قديمي به هيات داوران ارايه دادم تا موسيقي محلي دزفول به عنوان موسيقي كه داراي پيشينه و قدمت است ثبت ملي شود.
وي افزود: پرويز پورفرخي (مدير كل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي خوزستان) موسيقي مقامي دزفول را براي ثبت به سازمان ميراث فرهنگي ارايه دادهاند و من هم پس از كارشناسیها نتيجه را به هيات داوران تحويل دادم. آنها هم از ميان 400 پرونده اين پرونده را جزو 10 پرونده اول تاييد كردند.
اين كارشناس موسيقي خاطرنشان كرد: شهرهاي منطقه پارس پتانسيلهاي فرهنگي و تاريخي فراواني دارند كه روي آنها كار نشده است. قدمت موسيقي دزفول به قدمت مردم اين شهر و جغرافياي اين منطقه است.
مدرس موسيقي دانشگاه جامع علمي ـ كاربردي تهران اظهار كرد: سالهاي سال است كه ارکسترهای بزرگ كشور از اين موسيقي استفاده ميكنند ولي اسمي از آن نميبرند. هر كس آمده از اين پيكر قطعهاي برده و به نام خودش ثبت كرده است. در صورتي كه اين مقامات هم در اين شهر و در اين منطقه جغرافيايي (دزفول، شوشتر، شوش و غرب دزفول) به وجود آمدهاند.
پاكسيرت ادامه داد: موسيقي مقامي دزفول ارتباط بسيار قوي با موسيقي ادواري ايران دارد. در كتب جامع علمي موسيقي اسلام عنواني به نام ادوار (دورهها) داريم. اين ادوار شامل 24 دوره هستند و از طرفي موسيقي دزفول از زمانهاي گذشته به موسيقي 24 مقوم يا 24 دستگاه معروف است. به همين دليل است كه موسيقي مقامي دزفول در پنجمین همایش شورای سیاستگذاری ثبت آثار و میراث معنوی استانهای کشور با عنوان «موسيقي 24 مقوم دزفول» ثبت ملی شد./س