به گزارش خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران علياكبر جعفري عضو هيئت علمي دانشگاه مازندران در ششمين همايش سالانه انجمن علوم سياسي ايران اظهار داشت: امنيت منطقهاي شرايطي است كه دولتهاي متشكل آن از تهديدهاي بالقوه و بالفعل خارجي و نفوذ سياسي و اقتصادي دولتهاي بيگانه در امان باشند.
وي افزود: نئورئاليستها بر اين باورند كه سلاحهاي هستهاي مناسبترين و كارآمدترين سلاح امنيتي است كه به دليل عواقب تخريب و كشتار دسته جمعي بازدارنده و امنيت آفرين است.
جعفري تصريح كرد: منطقه خاورميانه به دليل نفوذ قدرتهاي بزرگ جهاني همواره به عنوان پرآشوبترين منطقه جهان از فقدان امنيت و آرامش رنج ميبرد لذا پديده مسابقه تسليحاتي به عنوان يكي از عوامل محوري ناامني در اين منطقه ژئوپلتيك و مركز ثقل انرژي جهان به حساب ميآيد و هر انتقال تسليحاتي عمده به اسرائيل يك خواست جديد تسليحاتي از سوي دولتهاي اسلامي براي تسليحات اضافي آمريكا به منظور بازدارندگي و اصل معماي امنيت فراهم ميسازد.
عضو هيئت علمي دانشگاه مازندران با اشاره به اينكه ميان همكاري تسليحاتي متحدان استراتژيك (آمريكا-اسرائيل) و منطقه ناامن خاورميانه رابطه مستقيم وجود دارد، گفت: آمريكا به عنوان يك قدرت بينالمللي و اسرائيل به عنوان يك قدرت منطقهاي به دليل اهداف سياسي، امنيت و اقتصادي در توسعه و اشاعه تسليحات نقش محوري ايفا ميكند؛ بنابراين به دليل معماي امنيتي در خاورميانه اين منطقه هماكنون ركورددار مسابقه تسليحاتي در جهان است.
وي افزود:دولتهاي غيرمردمي عربي منطقه براي استمرار حكومتشان به جاي حل بحران مشروعيت به خريد تسليحات بيشتر و نيز پايگاه هاي نظامي مبادرت ميورزند در حالي كه دولتهاي منطقه تنها در شرايط همگرايي منطقهاي و بدون مداخلات خارجي خواهند توانست به امنيت پايدار نايل آيند.
انتهاي پيام/