به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،زمانی که استیو جابز برای اولین بار آیپد را به مردم معرفی کرد، گفت که همه ما به زمانه پس از پیسی رسیدهایم، از سوی دیگر به زودی ویندوز ۸ عرضه خواهد شد و با آمدن انواع تبلتهای ویندوز ۸، ممکن است کاربران بیش از پیش از کامپیوترهای دسکتاپ فاصله بگیرند.
آیا انقراض دسکتاپها نزدیک است؟
نه! به دلایل زیادی بر این باوریم که در سالیان پیش رو، دسکتاپها همچنان به زندگی خود ادامه خواهند داد.
۱- کامپیوترهای دسکتاپ ارزان هستند: شما چه در زمان خرید یک دسکتاپ نو و چه زمانی که قصد تعمیر یا ارتقای دسکتاپ قدیمیتان را داشته باشید، متوجه میشوید که آنها نسبت به لپتاپهایی با کارایی مشابه، به میزان قابل ملاحظهای ارزانتر هستند. سختافزارهایی که در وسایل موبایل استفاده میشوند، باید کوچک و صرفهجو از نظر مصرف انرژی ساخته شوند و همین نوع طراحی آنها را گرانتر هم میکند، اما در دسکتاپها چنین محدودیتهای وجود ندارد.
هنگام خرید یک کامپیوتر دسکتاپ، خیلی اوقات نیازی نیست که وسایل جانبی مانند اسپیکر، کیبورد و ماوس هم تعویض شوند، اما هنگام خرید لپتاپ ناگزیر باید پول این اجزای جانبی را بدهید.
دستکم لپتاپ ها حدود ۶۰ دلار نسبت به دسکتاپهایی با کارایی مشابه گرانتر هستند. برای مثلا شما کامپیوتر دسکتاپ Dell XPS 8500 را در نظر بگیرید، این کامپیوتر با داشتن یک پردازشگر نسل سوم Core i7، هشت گیگ رم، یک ترابایت حافظه و یک کارت گرافیک خوب AMD Radeon 7570 تنها ۷۹۹ دلار بها دارد.
کامپیوتر رومیزی
در صورتی که یک لپتاپ مشابه مثل Dell Inspiron 14z که آن هم پردازشگر نسل سوم Core i7، هشت گیگ رم و پانصد گیگ حافظه و یک کارت گرافیک AMD Radeon HD 7570M دارد، بهایش ۹۹۹ دلار است.
اولترابوک
۲- کامپیوترهای دسکتاپ قدرتمندتر هستند: مقایسه توان پردازشی کامپیوترهای دسکتاپ با وسایل موبایل خندهدار است، دسکتاپها مجبور نیستند که به پردازشگرهای موبایل ARM قناعت کنند و کمبودی از نظر فضا و محدودیتی از نظر مصرف انرژی ندارند، هیچ نگرانیای هم در دسکتاپها از نظر افزایش دمای پردازشگر وجود ندارد. این را هم در نظر بگیرید که پردازشگرهای دسکتاپها را میتوان خیلی آسانتر اُورکلاک کرد.
پردازنده i7 اینتل
۳- شما میتوانید تا دلتان بخواهد وسایل جانبی به دسکتاپهای وصل کنید: در دسکتاپهای امروزی تا دلتان بخواهد پورتهای USB 2.0 و USB 3.0 وجود دارد، در واقع امروزه کمتر دسکتاپی را میشود پیدا کرد که کمتر از ۴ پورت USB 2.0 داشته باشد، اما در مقابل بعضی از وسایل پرتابل مثل آیپد اصلا پورت USB ندارند و لپتاپها هم تعداد پورتهایشان محدود است. رابطهای eSATA, VGA, DVI, HDMI که در دسکتاپها چیزهای پیش پا افتادهای هستند، تنها در لپتاپهای گرانتر های اند یا آنهایی که مخصوص گیم هستند، پیدا میشوند.
کیس
۴- نمایشگرهای دسکتاپها در مقایسه با صفحات کوچک لپتاپها: برخی از تحقیقات نشان دادهاند که صفحات نمایش بزرگتر یا چندگانه، آدم را خلاقتر هم میکنند، بزرگترین صفحه تمایش در لپتاپ تنها ۱۷٫۳ اینچ است، ولی این روزها دیگر کمتر کاربری پیدا میشود که برای دسکتاپش نمایشگر کوچکتر از ۲۲ اینچ بگیرد و حتی برخیها هم نمایشگر ۲۷ اینچی برای سیستم خود میخرند یا از چند نمایشگر استفاده میکنند، گرچه میشود یک لپتاپ را هم در صورت لزوم به یک نمایشگر خارجی وصل کرد، اما باید در نظر داشت که کارت گرافیک لپتاپهای اغلب از تأمین یک وضوح نمایش بالا روی یک مانیتور خارجی عاجز است و این کارتها به اندازه همتایان دسکتاپ خود در دادن تصویر به چند نمایشگر، توانمند نیستند.
مانیتور dell
۵- گیمهای واقعی را تنها در دسکتاپها تجربه کنید!: بله! میدانم، لپتاپهای مخصوص گیم هم وجود دارند، مثلا شما Alienware M17x R4 را در نظر بگیرید، نمیدانم این لپتاپ اصلا در ایران پیدا میشود و قیمتاش چقدر خواهد بود، این لپتاپ یک پردازشگر Core i7-3720QM و یک کارت گرافیک GTX 680M discrete دارد، اما آیا این لپتاپ «های اند» قابل مقایسه با دسکتاپهای مخصوص گیم است؟
نوت بوک
شما مثلا دسکتاپ Maingear Shift Super Stock را در نظر بگیرید، که پردازشگر Core i7-3960X و سه کارت گرافیک AMD Radeon HD 7970 دارد!
Maingear Shift Super Stock
گیمها میتوانند هر سیستم کامپیوتری را به نفسنفس بیندازند، بنابراین اگر گیمر حرفهای هستید تنها به یک دسکتاپ خوب فکر کنید و بیجهت پولتان را برای لپ تاپ هدر ندهید چرا که با هزینه اضافی که برای لپتاپهای گیمینگ گران میدهید میتوانید چیزهایی مثل کارت صدای حرفهای، وسایل جانبی گیم، سیستم خنککننده مایع و سیستمی با چند کارت گرافیک بخرید!
۶- تعمیر یک دسکتاپ واقعا ساده است: تصور کنید که یک مکبوک گران خریده باشید و بعد مثلا کارت گرافیکش مشکل پیدا کرده باشید، اگر داخل ایران باشید که این خرابی برایتان در حکم فاجعه خواهد بود، اما در خارج ایران هم تعمیر برایتان چند صد دلاری آب خواهد خورد.
اما در یک دسکتاپ تعمیر واقعا راحت است، شما حتی اگر مهارت چندانی نداشته باشید، میتوانید شخصا قطعه معیوب را شناسایی و تعویض کنید.
تعمیر نوت بوک
تازه مسئله فقط هزینه نیست، چیز مهمتر ارزش زمانی است که در هنگام تعمیر یک لپتاپ از دست میرود، تصور کنید که تعویض نمایشگر یک لپتاپ چقدر طول میکشد.
۷- دسکتاپها خلاقترتان میکنند: هنگام کار با فتوشاپ یا ادوبی پریمیر، واقعا دسکتاپها با نمایشگرهای بزرگ و ماوس با یک لپتاپ و صفحه نمایش و ترکپدشان قابل مقایسه نیستند.
گرچه لپتاپها برای وبگردی مناسب هستند، اما وقتی نوبت به تولید محتوا و خلاقیت میرسد، این دسکتاپها هستند که رفاه لازم را فراهم میآورند.
کامپیوتر رومیزی
برای خود من اصلا قابل تصور نیست که با یک لپتاپ متنها بلند را بنویسم و وبلاگنویسی کنم، چون همیشه برای این کار به یک صفحه نمایش بزرگ و یک کیبورد بزرگ نیاز دارم!
۸- زندگی زمان سالخوردگی دسکتاپها مؤثرتر است!: اگر لپتاپ شما قدیمی شما و کارایی اولیهاش را از دست دهد، با آن چه میکنید؟ ممکن است حتی خریداری برای آن پیدا نکنید و کسی پول خوبی برای آن به شما ندهد، در نهایت شاید مجبور شوید لپتاپ را به کودکانتان بدهید تا با آن سرگرم شوند، اما با یک دسکتاپ قدیمی میشود کارهای زیادی کرد، میشود از بعضی از قطعات آن به سادگی در دسکتاپ نو استفاده کرد، یا اینکه از آن برای کارهای اختصاصی که نیاز به قدرت پردازشی کمی دارند استفاده کرد، مثلا میشود از آن به عنوان سرور خانگی استفاده کرد، حتی میشود با آن آکواریوم هم ساخت!
imac
۹- دسکتاپها بیشتر عمر میکنند و ایمنتر هستند: دسکتاپها پرتابل نیستند، اما همین نقیصه باعث میشود که بیشتر عمر کنند و اطلاعات شما در آن ایمنتر باشند. معمولا شما اگر یک دسکتاپ های اند بخرید، تا سه چهار سال میتوانید به راحتی از آن استفاده کنید و سیستم شما برای هیچ کاری حتی گیمها معمولا کم نمیآورد، اما در مورد لپتاپهای اصلا چنین تضمینی وجود ندارد، ممکن است حتی لپتاپی که از یک برند معتبر هم گرفتهاید، در همان سال اول مشکل جدی پیدا کند، به علاوه بعید است که یک لپ تاپ بعد از یک سال همچنان لپتاپ بهروزی محسوب شود.
۱۰- شما میتوانید یک دسکتاپ اختصاصی برای خودتان بسازید: این مورد آخر به خصوص برای ما ایرانیهای محسوستر است، در خارج کشور مردم عادی بیشتر عادت دارند که دسکتاپهای آماده برندهای معتبر را بخرند، اما در ایران معمولا دوست داریم که خودمان سیستم «جمع» کنیم.
اگر کاربر بهروزی باشید، با چند روز وقت گذاشتن و مطالعه، میتوانید متناسب با کارایی خود قطعات مورد نیاز را انتخاب کنید و از بازار بخرید و سیستم را سفارش دهید یا خودتان مونتاژ کنید.
ما وقتی میخواهیم موبایل، تبلت یا لپتاپی بخریم، همیشه با یک محدودیت روبرو هستیم، ما مجبور هستیم بین مدلهای موجود «انتخاب» کنیم و مثلا نمیتوانیم سفارش بدهیم که یک گوشی گلکسی اس ۳ با رم سه گیگ برای ما ساخته شود!
اما شما میتوانید متناسب با بودجه و کارایی خود یک دسکتاپ مطابق با سلیقه خودتان بسازید، اگر از نظر بودجه محدودیت نداشته باشید، شما میتوانید دسکتاپهایی داشته باشید که از هر نظر برتر و بینقص باشند، دسکتاپهایی با کیسهای زیبا، پردازشگرهای قدرتمند، حافظه و رم بالا و گرافیک حیرتآور اما خیلی بعید است که شما حتی بین لپتاپهای گیمینگ لپتاپی پیدا کنید که از همه جهت سَر باشد.