واکسنی به نام واکسن پیشگیری از سرماخوردگی وجود ندارد.

به گزارش گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، دکتر محمودی، رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان قم با بیان اینکه بیماری سرما خوردگی با آنفلوآنزای فصلی متفاوت است، گفت: آبریزش بینی، تب خفیف، سردرد از جمله علائم سرماخوردگی است که معمولا بدون عارضه خاص و با انجام مراقبت های لازم در مدت 3 تا 4 روز بهبود می یابد.

دکتر محمودی افزود: در بیماری آنفلوآنزا فرد بیمار دچار تب شدید همراه با سردرد و کوفتگی بدن می شود که گاه با عوارض گوارشی همراه است.

وی با اشاره به اینکه بیماری سرماخوردگی از 500 تا 600 نوع ویروس ایجاد می شود، گفت: به دلیل کثرت ویروس ها امکان ساخت واکسن برای این بیماری وجود ندارد اما در بیماری آنفلوآنزا به دلیل آنکه عوامل بیماری محدود است امکان ساخت واکسن متناسب با نوع سالانه آن وجود دارد.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان بابیان اینکه واکسن های آنفلوآنزای فصلی موجود در بازار برای نوع سال گذشته این بیماری است، افزود: در حال حاضر نوع جدید این واکسن که متناسب با نوع آنفلوآنزای سال تولید شده باشد وارد بازار نشده است.

دکتر محمودی، تزریق واکسن آنفلوآنزا را در پیشگیری از ابتلا به این بیماری را برای افراد در معرض خطر مناسب دانست و گفت: این افراد اگرچه با تزریق واکسن تا حد زیادی از ابتلا به این بیماری در امان می مانند.

وی به کودکان زیر 2 و 5 سال و افراد سالمند توصیه کرد: از این واکسن تحت نظر پزشک معالج استفاده کنند.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان قم اظهار داشت افراد عادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری آنفلوآنزا نیستند نیازی به تزریق واکسن ندارند و باید مراقبت و رعایت نکات بهداشتی را در نظر داشته باشند.

دکتر محمودی از شهروندان خواست: در صورت ابتلا به آنفلوآنزای فصلی به پزشک مراجعه و از مصرف آنتی بیوتیک که موجب تشدید علائم بیماری می شود پرهیز کنند./ح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.