برلوسکونی، نخستوزیر مشهور سابق ایتالیا روز جمعه در دادگاه رم در پاسخ به اتهامات فساد اخلاقیش مدعی شد در میهمانیهای معروف وی خبری از اقدامات غیر اخلاقی نبوده است. به گزارش خبرگزاری «رویترز»، دادگاه شهر رم برای رسیدگی به اتهام پرداخت پول از سوی «سیلویو برلوسکنی» به یک دختر مغربی به نام کریمه معروف به روبی برای برقراری رابطه نامشروع، پیش از رسیدن وی به سن قانونی برگزار شده بود. در ایتالیا داشتن رابطه نامشروع پیش از رسیدن به سن قانونی ممنوع بوده و پرداخت پول برای این کار جرم محسوب میشود.
نخست وزیر سابق ایتالیا در دفاع از خود
ادعا کرده که میهمانیهای وی در ویلای شخصیش در خارج از شهر میلان، کاملا
پاک بوده و در این میهمانیها هیچگونه عمل ضد اخلاقی انجام نشده است.
برلوسکنی در ادامه افزود: اعضای دولت در این میهمانیها حضور داشتند و حتی
فرزندان من نیز برای خوشامد گویی به میهمانان به داخل ویلا میآمدند. به
نوشته رویترز، هر چند برلوسکنی امروز در دادگاه رم اتهامات خود را رد کرده،
اما میهمانیهای «بونگا بونگا» ی وی در سراسر جهان معروف هستند. میهمانان
اصلی برلوسکنی در این جشنها، دختران و زنان زیبا بودند.
برلوسکنی در حالی داشتن رابطه نامشروع با روبی را رد کرده که پیشتر به
پرداخت پول به این دختر مغربی اعتراف کرده اما گفته بود که این پول را برای
کمک و جهت خارج کردن این دختر از فقر به وی داده و نه برای برقراری رابطه
نامشروع. از سوی دیگر پلیس ایتالیا نیز اعلام کرده که مدارکی در رابطه با
ارتباط نامشروع نخست وزیر سابق ایتالیا با این دختر مغربی به دست آورده
است.
اما این مسائل تنها به ایتالیا و نسختوزیر سابقش منحصر نیست. روزنامه فرانسوی «ژورنال دودیمانش» نیز چندی پیش افشا کرد: رییسجمهور سابق فرانسه و همسرش، هر کدام به رابطه نامشروع با معشوقههایشان مشغولند. «کارلا برونی»، سومین همسر نیکلا سارکوزی رییسجمهور فرانسه، دچار روابط عاشقانهای با «بنیامین بیولی» خواننده فرانسوی و برنده جوایز موسیقی فرانسه شده است و «سارکوزی زخم خورده» نیز در این اوضاع، به «چانتال ژوانو» رییس فدراسیون کاراته و وزیر محیط زیست ۴۰ ساله خود، رو آورده است.
مجله اینترنتی فرانسوی سوشابلاگ، پیش از این اعلام کرده بود که کارلا برونی از چندین سال پیش، از دوستان صمیمی بیولای بوده و اکنون نیز به طور غیررسمی با وی در پاریس زندگی میکند. اما این شایعات از هنگامی که در روزنامه «ژورنال دو دیمانش» مطرح شد، وزن بیشتری به خود گرفته است. این روزنامه فرانسوی با بیان اینکه زندگی نامشروع بانوی اول فرانسه با بنیامین بیولای از چند سال پیش آغاز شده است، افزود: این شایعات حکایت از آن دارند که ازدواج رییسجمهور فرانسه، آخرین نفسهای خود را میکشد.
اما انگار سارکوزی ماجرای روابط غیراخلاقی را برای ساکنین «کاخ الیزه» به یادگار گذاشته است. «فرانسوا اولاند» چند ماه پیش در حالی سکان الیزه را بهدست گرفت که برای اولین بار در تاریخ جمهوری پنجم فرانسه، بانویی وی را به عنوان رئیسجمهور همراهی میکرد که قانونا نسبتی با وی ندارد. «والری تریرویلر»، روزنامهنگار ۴۷ سالهای که هنگام بدرقه سارکوزی از کاخ الیزه، اولاند را همراهی میکرد، تاکنون دو بار ازدواج کرده که هر دو ازدواجش به طلاق انجامیده و از این دو ازدواج صاحب سه فرزند است. فرانسوا اولاند نه همسر رسمی وی محسوب میشود و نه پدر فرزندانش.
تریرویلر اصرار دارد که این موضوع که بانوی اول فرانسه همسر رئیسجمهور نبوده و در واقع تنها همخانه وی باشد، تنها زمانی که وی و اولاند بخواهند با پاپ دیدار داشته باشند، قدری دردسرساز است. این مطلب را روزنامه آمریکایی هافینگتونپست انعکاس داده است. این روزنامه آمریکایی ادعا کرده است که دربین سوسیالیستها ارتباط با یک زن در عین ازدواج نکردن با او، چندان مهم نیست و این افراد همواره از خود سوال میکنند که اصلا چرا باید ازدواج کنند؟ بنابراین، نهاد خانواده برای سوسیالیستها چندان اهمیتی ندارد.
تریرویلر به این رابطه نامشروع با این جمله که او «یک زن آزاد» است، افتخار هم میکند. فرانسوا اولاند هم حاضر به تایید یا رد اینکه این دو با هم زن و شوهر هستند یا نیستند، نشد و ابراز داشت که زندگی ما به خودمان مربوط است. شاید تا پیش از ریاست جمهوری این ادعا تا حدودی درست بود اما اکنون که اولاند رئیسجمهوری فرانسه است، شاید افکار عمومی این کشور به این راحتی از کنار این مساله عبور نکنند. اگر اندکی با فرهنگ اجتماعی سیاسی غرب آشنا باشید، قطعا در مییابید که حتی در امریکا نیز این ادبیات در عرصه سیاست عجیب به نظر میرسد چرا که رئیسجمهور و همسرش در آمریکا نه تنها باید همسر یکدیگر باشند بلکه باید نماد یک زوج موفق تلقی گردند.
جمهوری پنجم فرانسه اکنون با پدیدهای جدید مواجه شده که اگرچه تا پیش از این در سطح عموم جامعه وجود داشت اما به الیزه راه نیافته بود. تردیدی نیست که از منظر اخلاق مسیحی، آنچه اولاند و تریرویلر به آن افتخار میکنند، غیرقابل پذیرش است اما روشن است که در فرانسه و بالاخص پس از انقلاب کبیر که جمهوری را در این کشور تاسیس کرد، حساسیتهای مذهبی رو به کاهش نهادهاند. اینک یک فرانسه مانده و یک رئیس جمهور با سوالی درباره اینکه بانوی اول فرانسه که خواهد بود و آیا اولاند و والری، برای جلوگیری از مشکلات بعدی رسماً ازدواج خواهند کرد یا رئیس جمهور جدید فرانسه، رسماً به روابط نامشروع خود با والری ادامه خواهد داد تا مشخص شود نهاد خانواده در فرانسه تا چه اندازه دستخوش تخریب و نابسامانی شده است.
به نظر میرسد بحران اخلاقی و سطح دغدغه رهبران کشورهای اروپایی هر روز بیشتر از قبل سقوط میکند و حتی اهدای جایزه صلح نوبل به اتحادیه اروپا هم که با تعجب و تمسخر گسترده کارشناسان و افکار عمومی جهان روبرو شد، نمیتواند جلوی این غرق شدن را بگیرد و از فرو رفتن در باتلاق جلوگیری کند.