به گزارش
سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومي سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران، اين ماشين (كوئينچينگ) كه به عنوان يكي از چهار ماشين اصلي در آن كارخانه به شمار مي آْيد از وزن 56تني برخوردار است كه با طراحي و اجراي متخصصان آن كارخانه در مدت كمتر از چهار ماه ساخته شد و براي بهره برداري در اختيار خط توليد كك قرار گرفت.
كارشناسان و مهندسان اين كارخانه علاوه بر طراحي مجدد و اصلاح نقايص موجود، تنها 18مرحله را در بخش «ساخت» پشت سرگذاشتند.
دماي بالاي كك توليد شده در كنار سيستم خنك كننده براي اين ماده، همواره پس از 5 ماه سبب خوردگي و پوسيدگي واگن ها مي شد كه اين امر اتلاف زمان و تحميل هزينه هاي مالي را در پي داشت اما واگن جديد ساخته شده بدست مهندسان داخلي از آلياژ ويژه فولادهاي ضد زنگ (استيل 321) بهره مي برد به طوري كه متوسط عمر اين ماشين ها را به 5برابر مدل خارجي ارتقاء داده است.
همزمان با بالابردن مقاومت اين ماشين در برابر خوردگي، بسياري از اتصالات كه پيشتر از استحكام مناسبي برخوردار نبودند نيز مقاوم سازي شدند.
از سوي ديگر با توجه به آنكه شركت هاي سازنده خارجي رقمي در حدود 2 ميليارد تومان را پيشنهاد كرده بودند هزينه صرف شده براي مدل بومي سازي اين ماشين در كشور به يك چهارم رقم فوق رسيد.
كارخانه 400هزار تني كك سازي زرند هم اكنون بزرگ ترين توليد كننده اين ماده در كشور محسوب مي شود. كك متالورژي ماده اي است كه در فرايند توليد چدن مذاب در سيستم كوره بلند (توليد فولاد خام) مورد استفاده قرار مي گيرد./س