این سازمان اعلام کرد که در نتیجه حمله روز 24 اکتبر به قبیله روهینجا، 811 خانه و ساختمان تخریب شده و دیگر اموال مردم از قبیل قایقهای شخصی و تشریفاتی آسیب دیده است.
خشونت و بدرفتاری علیه اقلیت مسلمان روهینجا در برمه در اوایل ماه ژوئن توسط قبیله بودایی آراکان شروع شد و با آزارهای نیروهای امنیتی این کشور ادامه یافت.
فیل رابرتسون معاون سرپرست آسیا در دیدهبان حقوق بشر در اینباره گفت: دولت برمه باید امنیت مردم روهینجا را که هدف حملههای اخیر بودهاند، تامین کند؛ در غیر اینصورت مقامات به دامن زدن به این خشونتها متهم خواهند شد.
دولت میانمار ابتدا اعلام کرد که در حملات اخیر بیش از 2800 خانه سوزانده و 112 نفر نیز کشته شدهاند اما بعدتر این تعداد را به 64 نفر کاهش داد.
این در حالی است که گروههای حقوق بشری معتقدند بر اساس گفتههای شاهدان این حوادث، آمار کشتهشدگان چندین برابر این میزان است و دولت برمه سابق بر این نیز سعی در کمتر جلوه دادن تلفات داشته است.
دیدهبان حقوق بشر پیشتر در ماه ژوئن اعلام کرده بود که نیروهای امنیتی برمه مرتکب قتل عام، تجاوز و بازداشتهای گسترده علیه مسلمانان قبیله روهینجا شده و حتی از قبیله بودایی آراکان نیز محافظت نکردهاند. از آن پس نیز گروههای بشردوستانه امکان دسترسی به منطقه تحت درگیری را نداشتند. آنها تخمین زدهاند که در مناقشات قبلی در این کشور حدود 104 هزار نفر بیخانمان شدهاند که همگی نیاز فوری به غذا، آب، منزل و بهداشت دارند.
براساس گزارش وبسایت دیدهبان حقوق بشر، دولت میانمار مردم قبیله روهینجا را برمهای نمیداند و به آنها حق شهروندی نمیدهد و از اینرو خود را محق میداند که هرگونه رفتاری با آنها داشته باشد.
در حدود یک میلیون روهینجایی در میانمار زندگی میکنند که علیرغم اینکه چندین دهه است در خاک این کشور سکونت دارند اما دولت از ارائه حق شهروندی به آنها سر باز میزند و این کار بر خلاف قوانین بینالمللی حقوق بشر است.
انتهاي پيام/