کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر تشخیص ماهیت دقیق اقتصاد گفت: در فضای موجود که شیطنت عوامل سلطه، مسائل درون زا، محدود نگر ی های مسئولین نیز در حاد شدن آن، تاثیر گذار است، تنها راه حل، اتخاذ اقتصاد مقاومتی است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، دکتر محمد خوش چهره در نشستی با موضوع اقتصاد مقاومتی با اشاره به بی سابقه بودن تحریم های فعلی علیه ایران از جمله تحریم بانک مرکزی ایران گفت: می توان از تضعیف ارزش پول ملی بعنوان خونریزی در اقتصاد یاد کرد؛ چرا که اگر بنا به دلایل برون زا و درون زا ارزش پول ملی در سراشیبی قرار گیرد، در اوج ناباوری، اقتصاد کشور با مشکل جدی مواجه خواهد شد.

وی تشخیص اولویت در مدیریت استراتژیک را اولین نقطه ی مهم از نظام تصمیم گیری دانست و گفت: معیار عقلانیت و قضاوت در اهداف نیازمند تشخیص اولویتهاست.

دکتر خوش چهره با بیان اینکه مهمترین حوزه استراتژیک، حوزه اقتصاد است گفت: باید نظام تصمیم گیری در قالب اقدامات آنی، کوتاه، میان مدت و بلند مدت برنامه ریزی شود.

وی با تاکید بر تشخیص ماهیت دقیق اقتصاد گفت: در فضای موجود که شیطنت عوامل سلطه، مسائل درون زا، محدود نگر ی های مسئولین نیز در حاد شدن آن، تاثیر گذار است، تنها راه حل، اتخاذ اقتصاد مقاومتی است.

وی با بیان اینکه اصل اساسی در اقتصاد مقاومتی درک صحیح مفهوم ایدئولوژی این واژه است یادآور شد: اگر ایران مرحله ی تحریم های همه جانبه را نیز با اتخاذ اقتصاد مقاومتی پشت سر بگذارد، وضعیت رو به بهبود خواهد شد، چرا که کشورهای سلطه تمام امکانات خود را برای از پای درآوردن ایران بکار گرفته اند و تحریم ها آخرین راه کار انهاست.

کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه غرب حوزه اقتصاد را برای اجرای پروژه ها و نیات خود در ایران حوزه ی بکری تشخیص داده است و و پازل خود را در این قابل طراحی می کند گفت: نگرانی از اجرای پازل غرب نیست، بلکه عوامل درونی تهدید کننده تر است.

دکتر خوش چهره یادآور شد: فضای کنونی ایران، فضای تقابلی است و اگر نظام تصمیم گیری نتواند نقاط آسیب پذیر خود را تشخیص دهد، نشان می دهد که نمی تواند به اقتصاد مقاومتی دست پیدا کند.

وی با بیان اینکه صرف محصور شدن در محدوده ی مرزهای ایران کافی نیست؛ گفت: مدیران اقتصادی باید نقاط آسیب پذیر را بشناسند.

وی تصریح کرد: باید ایران مراودات و مناسبات خود را داشته باشد، ولی هر جایی که وابستگی به یک بازار و یک منبع وارداتی تهدید زا شود، باید در این رابطه تجدید نظر کند.

دکتر خوش چهره مهمترین حوزه تهدید زا برای کشور را مواد غذایی عنوان کرد و گفت: اینکه در ایران نان حرف اول را می زند، باید به خودکفایی در گندم گرایش پیدا کنیم.

کارشناس مسائل اقتصادی وابستگی درآمد ملی به نفت را نیز یکی دیگر از موارد تهدید زا برای کشور عنوان کرد و گفت: با مقایسه ی عملکرد سه دولت روی کار آمده بعد از انقلاب اسلامی، متوجه می شویم که هر سه دولت، کشور را به نفت و واردات وابسته کرده اند و این وابستگی در هر دولت نسبت به دولتهای قبلی، بیشتر به چشم می خورد.

دکتر خوش چهره ادامه داد: این وحدت رویه در سه دولت، نشان می دهد که ایران حوزه آسیب پذیر خود را به خوبی مورد تحلیل قرار نداده است، چرا که کاهش آسیب پذیری قبل از اعمال تحریم ها، اصل اقتصاد مقاومتی است، درحالی که مسئولین امر درک صحیحی از اقتصاد مقاومتی نداشته اند.

این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه ریشه ی تضاد جوامع غربی با ایران در تضاد منافع است گفت: هجمه غرب علیه ایران، به دلیل دستیابی ایران به انرژی هسته ای نیست؛ بلکه ریشه ی مشکلات در ایدئولوژی اسلامی بودن ایران است.

وی با بیان اینکه ایران با کشورهای سطله و غرب در تقابل جدی بر سر منافع است گفت: اگر اسلام و وحدت رویه ی مدیریت رهبری در کشور نبود، امکان این که قومیتهای مختلف زیر یک پرچم گرد هم آیند وجود نداشت و این امر تهدیدی برای منافع کشورهای سلطه است.

این صاحب نظر در مسائل اقتصادی یادآور شد: اینکه ایران از انرژی هسته ای دست بردارد، هیچ تضمینی برای قطع دشمنی، کشورهای غربی با ایران وجود ندارد؛ چرا که اگر ایران با تعلیق انرژی هسته ای نیز موافقت کند، آمریکا درصدد ایجاد اسلام جدید بر اساس متدهای خود خواهد بود.

وی با تاکید بر تشخیص تضاد و اینکه ریشه ی این تضادها در کجاها قرار دارد گفت: تا زمانی که ایران بر اساس اسلام به شکل مفهومی که در قانون اساسی و بر اساس منویات رهبری و آرمانهای مردمی دنبال می شود، پایبند است، تضاد بین ایران و کشورهای غربی وجود خواهد داشت، و طرح موضوعاتی همچون تعلیق انرژی هسته ای ایران، بهانه هایی بیش نیست.

وی از رقابت، تقابل، تعارض، تهاجم و جنگ بعنوان ترتیب معادلات روابط سیاسی در بین کشورها گفت: ایران ماهیتا در فضای تهاجم و تعارض قرار دارد و این مهم خود را در قالب تحریم ها نشان می دهد و باید در این فضا، استراتژی دفاعی و مقاومتی را چنان تقویت کنیم که با کوچکترین نا داوری از میدان مبارزه خارج نشویم./س

برچسب ها: راه حل ، تحریم ، اقتصاد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.