به گزارش خبرنگار دانش های روز باشگاه خبرنگاران؛ بر اساس تحقیقات جدید اخترشناسان معتقدند دورترین ستاره ای که در جهان پیدا کرده اند تنها یک روز بعد از انفجار بزرگ (Big Bang) مرده یا بعبارت بهتری منفجر شده است.
محققان درباره این ابرانفجار معتقدند که نور حاصل از این انفجار ستاره ای در حین تکامل جهان بعد از انفجار بزرگ در کیهان منتشر شده است.
قویترین انفجار ستاره ای که به سوپرنوا یا ابرنواختر معروف است، به اندازه کافی پر نور بوده که توانسته از نور تمام ستاره های کهکشان خود نیز تمیز داده شود. طی 12 سال گذشته منجمان دسته بندی جدیدی در بین ابرنواخترها ایجاد کرده اند که به ابرنواخترهای فوق درخشان شناخته می شوند. این ابرنواخترها 100 برابر درخشان تر از ابرنواخترهای معمول اند.
ابرنواخترهای فوق درخشان، بسیار پر انرژی و همینطور بسیار نادر اند.این ابرنواخترها بسیار مخربتر از انواع معمول می باشند. کهکشان های ابتدایی کیهان آنقدر کوچک بوده اند که اگر یک نوع از این ستاره ها منفجر می گشت می توانست روند شکل گیری و بوجود آمدن ستاره های آن کهکشان را متوقف کند و حتی سبب از هم گسیختگی بخشی از کهکشان خود هم شود !
با این وجود در کهکشان های بزرگتر این ابرنواخترها اثر کمتری را میگذارند و حتی عامل مثبتی هم می توانند باشند. امواج شوک ناشی از انفجار می تواند به فشرده سازی سحابی ها و مهیا کردن شرایط ایجاد ستاره کمک کند.
مطالعه این نوع ابرنواخترها به کیهان شناسان در شناخت و درک بهتر چگونگی تحول و تکامل کیهان و کهکشان ها کمک بسیاری خواهد کرد.