تحقیقات نشان داده است، که احتمال ابتلا به سرطان ریه با مصرف دخانیات 22 برابر است.

دکتر حیدری رئیس مرکز تحقیقات دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:  استعمال دخانیات باعث ورود بیش از 400 نوع ماده سرطانزا و ماده سمی در داخل ریه و بدن می شود که تحقیقات ثابت کرده اند که سلول های هوایی که در معرض دود این مواد دخانیات قرار می گیرند، باعث تغییر در ژنتیک این سلول ها شده و منجر به ایجاد توده سرطانی می شوند.

وی گفت: در واقع به دلیل این که بین استعمال دخانیات خصوصاً سیگار و قلیان 20 تا 30 سال فاصله است افراد مضرات آن را قبول نمی کنند.

حیدری با بیان این که مصرف دخانیات 22 برابر احتمال ایجاد سرطان ریه را افزایش می دهند عنوان کرد: اگر تعداد وعده ها و میزان مصرف دخانیات به خصوص سیگار و قلیان زیاد باشد این احتمال به 200 برابر افزایش می یابد.

رئیس مرکز تحقیقات دخانیات ادامه داد: در چند سال اخیر موج جدیدی از مصرف دخانیات به طور ناخواسته در جامعه رواج پیدا کرده است که آن مصرف قلیان است و این امر فزاینده نشان می دهد که 20 تا 25 سال آینده با یک موج جدیدی از سرطان ریه در کشور روبرو خواهیم بود.

وی با بیان این که یکی دیگر از معضلات درگیر در خصوص دخانیات کاهش سن مصرف است اظهار داشت: در حال حاضر سن استعمال دخانیات به خصوص قلیان و سیگار به 14 سال رسیده است و این یک هشدار و زنگ خطر به مسئولین است تا تدابیری برای این امر بیندیشند.

وی در پایان به رواج استعمال سیگار و قلیان در بین خانم ها اشاره و خاطر نشان کرد: 5 سال اخیر مصرف دخانیات به خصوص قلیان بین خانم ها رواج گسترده ای پیدا کرده است به طوری که این آمار نسبت به چند سال گذشته 2 برابر شده است./ع2
برچسب ها: سیگار ، دخانیات ، ریه ، قلیان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار