ورزش در درمان افراد مبتلا به دیابت نقش مؤثری دارد و به بهبود مقاومت به انسولین ،کنترل وزن، کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی و احساس سلامتی و شادابی کمک می کند.

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، مدیر گروه بیماریهای مرکز بهداشت نیشابور دیابت گفت: برنامه ی ورزشی با توجه به علایق ،سن ، وضعیت سلامتی و تناسب بدن تغییر می کند و قبل از شروع به فعالیت بدنی فرد بیمار باید با پزشک خود مشورت کند.

دکتر آذینی بیان داشت: در صورتی که قند خون بالاتر از mg/dl 250 دارید و در ادرار کتون وجود دارد، یا قند خون بالاتر از mg/dl300 بدون دفع کتون دارید ، ورزش نکنید ، زیرا در این حالت نیاز به انسولین افزایش می یابد و ممکن است قند خون بالا رفته و در معرض خطر قرار بگیرید.

وی اضافه کرد: در بیماران باسابقه ی بیماریهای قلبی عروقی ، ورزش ممکن است به ایسکمی و سکته ی قلبی منجر شود. افراد با عوارض رتینوپاتی باید از انجام برخی ورزشها پرهیز کنند و در موقعیت های خاص ورزش نکنند. افراد مبتلا به دیابت به هنگام ورزش از کفش مناسب استفاده کنند .

دکتر آذینی ادامه داد: پایش گلوکز خون قبل و بعد از ورزش برای دانستن مقدار و شدت ورزش و تعیین مقدارکربوهیدرات مصرفی قبل از فعالیت بدنی ضروری است. به طورمعمول یک ساعت افزایش فعالیت بدنی نیاز به 15 تا30 گرم کربوهیدرات اضافی قبل یا بعد از ورزش برای هر یک ساعت لازم است. برای ورزشهای شدید، تطابق انسولین دریافتی به منظور جلوگیری از هیپوگلیسمی ضروری است.

مدیر گروه بیماریهای مرکز بهداشت نیشابور خاطرنشان کرد: اگر مقدار کتون های ادرار متوسط تا زیاد باشد ، شروع ورزش تا زمانیکه میزان قند خون به محدوده ی طبیعی برسد باید به تعویق افتد./ع2

برچسب ها: دیابت ، ورزش ، قلبی ، سلامت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.