پیری مغزی همان تحلیل و آسیب سلولهای مغزی است که باعث اختلال در حافظه و شناخت می شود.

دکتر معتمد، متخصص مغز و اعصاب، در گفتگو با خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران گفت: معمولا با افزایش سن تمامی سیستم های بدن از جمله شنوایی، گفتاری، حرکتی، تعادلی و سیستم عصبی تحلیل می شود، بنابراین چیزی که اصطلاحا پیری مغزی نام گرفته تحلیل و آسیب سلول های مغز با افزایش سن است.

وی اینگونه ادامه داد: زمانی که سلولهای مغزی تحلیل می روند و دچار آسیب می شوند، اختلالات بسیاری در حالات رفتاری فرد به وجود می آید که مهمترین اختلال در حافظه و شناخت رخ می دهد.

دکتر معتمد با بیان اینکه چه عواملی تحلیل سلول های مغزی را سرعت می بخشد گفت: علاوه براینکه بیماریهایی چون فشار خون کنترل نشده، دیابت، چربی خون، بیماری های تغذیه، کشیدن سیگار و مصرف الکل ابتلا به این بیماری را تسریع می کند، در بعضی افراد هم که دارای زمینه های ژنتیکی هستند تحلیل سلول های مغزی و آسیب به آن ها زودتر و دل سنین پایین تر رخ می دهد.

وی افزود: افرادی که دارای تحصیلات بالاتر و ساعات مطالعات بیشتر بوده و علاوه بر زبان مادری بر زبان دیگری نیز تسلط دارند، دیرتر و کم تر تحلیل سلولهای مغزی می شوند و در مقابل افرادی که تحصیلات پایین تری دارند و میزان مطالعه ی ان ها کمتر است بیشتر در معرض پیر مغزی قرار می گیرند.

این متخصص مغز و اعصاب، برای جلوگیری از ابتلا به پیر مغزی زود هنگام اینگونه توصیه کرد: با اینکه تحلیل و آسیب سلول های مغزی هنوز دلیل قطعی و مشخصی ندارد ولی مسائل و مشکلات محیطی و مواردی که ذکر شد این آسیب ها را تسریع می کند بنابراین علاوه بر فعالیت های ذهنی، داشتن تغذیه ی مناسب و سرشار از ویتامین ها و ورز روزانه لازم و ضروری است./ع2
برچسب ها: پیری ، مغزی ، حافظه ، سلول
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار