به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران ؛ این بحث بین شاهزادگان سعودی به این علت بار دیگر مطرح شد که عبدالله بن عبدالعزیز شاه هشتاد و نه ساله عربستان شنبه گذشته عمل جراحی دشواری داشت. پس از شصت سال حکومت فرزندان عبدالعزیز در عربستان اکنون باید قدرت به نوه های وی منتقل شود.
رژیم آل سعود پس از هشتاد سال حکومت در عربستان اکنون با بزرگترین و خطرناکترین چالش روبروست و قدرت باید به نوه های عبدالعزیز منتقل و بین صدها شاهزاده تقسیم شود. پیش بینی می شود در چند سال آینده تغییرات گسترده ای در نظام حاکم در عربستان به وجود آید. پس از مرگ بیشتر فرزندان عبدالعزیز، اکنون نسل دوم به تدریج بیشتر پست های کلیدی را در دست می گیرند. عبدالله پنجمین فرزند عبدالعزیز است که حکومت را در عربستان در دست دارد.
عمل جراحی کمر شاه عربستان شنبه گذشته یازده ساعت طول کشید و از آن زمان تاکنون تصویری از وی پخش نشده است. آل سعود همچنین توضیحی درباره وضع سلامت عبدالله منتشر نکرده است و فقط اعلام کرد عمل جراحی موفقیت آمیز بود.
در ادامه این گزارش آمده است: صرفنظر از نتیجه این عمل جراحی، بار دیگر بحث ها در داخل خاندان آل سعود در مورد نامزد احتمالی برای برعهده گرفتن ولیعهدی این کشور بالا گرفته است.
به ویژه که پیش بینی می شود شاه عربستان در آینده نزدیک به علت داشتن بیماریهای مختلف فوت کند. او از یکسال پیش توانایی راه رفتن عادی را از دست داده است. سلمان بن عبدالعزیز ولیعهد کنونی هم هفتاد و شش سال سن دارد و از مشکلات مختلف رنج می برد. ابهاماتی درباره آینده حکومت آل سعود در کشور ثروتمند عربستان پس از نشستن سلمان بر کرسی پادشاهی در آینده نزدیک، وجود دارد.
در یکسال گذشته سلطان و نایف دو نفر از فرزندان عبدالعزیز که به عنوان ولیعهد تعیین شده بودند، فوت کردند. احمد و مقرن دو نفر دیگر از فرزندان عبدالعزیز هم در این مدت استعفا کردند. این شرایط اختلافات بین شاهزادگان را تشدید کرده است، زیرا این احتمال وجود دارد که پادشاهی به فرزندان پادشاه جدید برسد. این در حالی است که رژیم عربستان هم مانند دیگر رژیمهای عربی با توفان تغییر در منطقه روبروست.