وی اذعان داشت: بیماران از همه افراد جامعه آموزش پذیرترند چرا که یک بار سلامتی خود را از دست داده اند و تشنه حفظ باقی سلامتی خود هستند.
وی افزود:آموزش بیماران خصوصاً افراد مبتلا به بیماری های مزمن باعث کاهش نیازهای تشخیصی و کاهش هزینه ها و نیز تصمیم گیری آسان تر بیمار می شود که لازم است در این رابطه مطالب مستندی در اختیار مردم گذاشته شود.
وی تصریح کرد: اساس سلامت جامعه بر عهده پزشکان است چرا که به غیر از پزشک کسی در زمینه سلامت درس نخوانده است، بنابراین وظیفه اصلی بر دوش پزشکان خواهد بود.
وی یادآور شد: مطالعات دهه 70 (1970) به بعد نشان داد، که نقش پزشکی مدرن در ارتقاء سلامت جامعه کم است و تکیه بر اصلاح سبک زندگی و آموزش ها در خصوص ارتقاء سطح سلامت بسیار موثر است.
وی ادامه داد: مطالعات نشان می دهد که پزشکی مدرن کمتر از 4 درصد در ارتقاء سطح سلامت جامعه نقش دارد و آموزش مردم موثر تر خواهد بود.
وی عنوان کرد: آموزش مراقبت از سلامت باعث می شود مردم از بیماری های خود پیشگیری و در صورت ابتلا بدانند چگونه با آن روبرو شوند که در این صورت ما شاهد کاهش هزینه ها خواهیم بود.
مرندی خاطر نشان کرد: توسعه برنامه های مراقبت از سلامت خود نیازمند توسعه ساختاری و اجرایی آموزش سلامت در کشور است که هر چقدر روی آموزش سلامت سرمایه گذاری شود باز هم کم است./ع2