آیت الله میرزا ابراهیم محلاتی شخصیتی است كه سی سال آخر عمرش را هر روز زیارت عاشورا می خواند و اگر كاری یا مشكلی پیش آمد می كرد نایب می گرفت.

به گزارش مجله شبانه  باشگاه خبرنگاران، وبلاگ ولایت فقیه در آخرین نوشته خود آورده است:

یكی از آثار و بركات زیارت عاشورا «و حاجته مقضیه1» می باشد؛ كه خداوند تبارك و تعالی و ائمه اطهار و پیغمبر (علیهم السلام) ضامن آن شده اند. وقتی نگاه می كنیم به زندگی عالمان و فقهای دین در می یابیم كه یكی از سیره های عملی آنها مداومت بر خواندن این زیارت ناب است.

امام خمینی، شیخ اعظم مرتضی انصاری، آیت الله شیخ محمد حسین اصفهانی، آیت الله شیخ صدرا بادكوبه ای، علامه طباطبایی (صاحب تفسیر گرانقدر المیزان) ، آیت الله میرزا ابراهیم محلاتی، آیت الله بهاءالدینی، شیخ عباس قمی، علامه امینی (صاحب كتاب معروف الغدیر)، آیت الله خادمی، آیت الله آقا نجفی قوچانی (از شاگردان بنام و مبرز آخوند خراسانی) و ... از جمله علما و فقهایی هستند كه بر خواندن این زیارت شریف مقید بودند.

آیت الله میرزا ابراهیم محلاتی شخصیتی است كه سی سال آخر عمرش را هر روز زیارت عاشورا می خواند و اگر كاری یا مشكلی پیش آمد می كرد نایب می گرفت. آیت الله میرزا محمد تقی شیرازی وقتی خبر مرگ ایشان را به نحو اعجاز شنید اشك از چشمانشان جاری شد.2

شهید قدوسی درباره علامه طباطبایی چنین میگوید: «استاد بزرگوار در ایام محرم و صفر زیارت عاشورا را ترك نمی كردند و بدان تأكید فراوان داشتند»3.

آیت الله سید فشاركی نیز از جمله مراجعی است كه برای نجات جان شیعیان از بیماری وبا آن را به مردم توصیه كردند. این ولی فقیه و دلسوز مردم با چهره ای گرفته و محزون خطاب به آیت الله حاج شیخ عبدالكریم حائری و میرزای شیرازی فرمود: «آیا مرا مجتهد می دانید؟ آیا مرا عادل می دانید؟» گفتند: «بلی». فرمود: «من به تمام زن و مرد شیعه سامرا حكم می كنم كه هر كدام یك فقره از زیارت عاشورا را به نیابت از نرجس خاتون، والده ماجده امام زمان (علیه السلام) بخوانند و آن مخدره را نزد فرزند بزرگوارش شفیع قرار دهند كه بیماری وبا از شیعیان دفع گردد».

این دو فقیه گرام به سرعت پیام مرجع تقلید مردم را به آنها رساندند. مردم پس از اطلاع از دستور مرجع بزرگ، بدان عمل كردند و كسی در سامرا آسیب ندید، در حالی كه از غیر شیعه روزانه بسیاری می مردند.4

ما هم بیاییم به فقهای عظام اقتدا كرده و این سفارش شده امام الفقهاء حضرت حجة بن الحسن (علیه السلام) كه مایه خشنودی فاطمه زهرا (علیها السلام) است را قرائت كنیم.

فَأَسْالُ الله ... أَنْ یَرْزُقَنِی طَلَبَ‏ ثَارِكَ‏ مَعَ‏ إِمَامٍ مَنْصُورٍ مِنْ أَهْلِ بَیْتِ مُحَمَّدٍ صَلَّى الله عَلَیْهِ وَ آلِه‏

----------------------------------------

1- مصباح المتهجد و سلاح المتعبد، ج‏2، ص 781

2- اسرار عاشورا تألیف سید محمد نجفی یزدی

3- یادنامه شهید قدوسی، ص 67

4- الكلام یجر الكلام، ج1، ص 54، این قضیه را شهید دستغیب در كتاب داستانهای شگفت نیز آورده لكن با آنچه كه در متن آمده تفاوتهایی دارد.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.